V8 cu performanță de V12, ABT Sportsline Touareg 4.0 V8 TDI

vw-touareg-abt-tuning-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ce motorizări erau odată pe VW Touareg, V10 TDI, W12 aspirat. Acum sunt patru mari și relativ tari, două dieseluri de trei litri, o benzinară de aceeași cilindree și relativ noul 4.0 V8 TDI, vedeta gamei.

Această motorizare a fost pusă și pe Audi SQ7, SQ8 sau Bentley Bentayga Diesel, deci nu este chiar de lepădat, însă cei de la ABT Sportsline sunt de părere că cei 422 cai putere și 900 Nm pot fi îmbunătățiți.

Așa că au venit cu kitul lor Stage 1 ce urcă bestia neagră cu opt picioare metalice la 500 cai putere și 970 Nm, aproape cât reușea fostul Q7 V12 TDI (500 CP, 1000 Nm).

Cu un timp 0-100 km/h undeva pe la 4.5 secunde și cu reprize de îți vor obosi mușchii feței, mașina asta ar putea deveni alternativa la un Grand Tourer veritabil, mai ales că ai și spațiu pentru toate bagajele tale și ale pasagerilor.

Tot în catalogul celor de la ABT Sportsline se regăsesc și jante de până la 22″, suspensie cu arcuri ce coboară garda la sol cu 38 mm pe față și 30 mm pe spate sau elemente din fibră de carbon pentru exterior. Carbon este și pe lista îmbunătățirilor la interior, la pachet cu tapițeria din Alcantara pentru scaune, bord, fețe de uși sau chiar volan. Ca un ultim detaliu avem cusăturile contrastante, iar dacă nu vrei să uiți cine ți-a preparat mașina, emblemele ABT Sportsline și luminile de intrare cu sigla tunerului sunt și ele disponibile.