BMW va oferi Android Auto wireless începând cu 2020

BMW-Android-Auto-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bătălia Apple CarPlay vs Android Auto continuă.

După ce BMW a anunțat că va renunța la acel abonament absurd pentru a folosi Apple CarPlay, producătorul bavarez tocmai a anunțat că va oferi Android Auto wireless. Acesta este un salt important, mai ales că BMW nu oferea deloc Android Auto pe modelele sale.

„Mulți dintre clienții noștri ne-au arătat importanța de a avea Android Auto în BMW-ul lor, pentru a putea folosi funcțiile Android în siguranță, fără a fi distrași de la drum, alături de funcțiile și serviciile BMW” a declarat Peter Henrich, Senior Vice President Product Management, BMW.

Prima demonstrație BMW Android Auto va fi la CES 2020, iar update-ul de software pentru BMW Operating System 7.0 va fi lansat în luna iulie 2020.

„Suntem încântați să lucrăm cu BMW să aducem Android Auto wireless clienților săi începând cu vara viitoare. Conexiunea directă între telefoanele Android și automobilele BMW va permite clienților să circule mai repede, având acces la aplicațiile și serviciile preferate într-un mediu mai sigur” a declarat Patrick Brady, Vice President of Engineering, Google.

Ce nu a menționat Patrick Brady este că Google încă nu oferă Android Auto în Play Store pentru România, clienții trebuind să apele la un VPN sau să downloadeze APK-uri de pe site-uri dubioase, pe când Apple CarPlay este preinstalat pe orice iPhone cu iOS 7.1 sau mai nou. Intrăm și noi în rândul lumii?