Van electric cu 400 km autonomie, noul Mercedes-Benz EQV

ead08859-2020-mercedes-benz-eqv-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz a lansat o versiune electrică a Clasei V, doar că a ales să o numească EQV,

Disponibil în două versiuni de lumgime (5.14 și 5.37 metri), van-ul electric a păstrat toate trăsăturile vizuale ale conceptului cu același nume prezentat la început de an. Pachetul estetic este modificat puțin față de o Clasa V obișnuită, iar jantele au dimensiunea de 18″.

Însă acum avem și detalii cu privire la sistemul de propulsie. Un motor electric ce produce 204 CP și 360 Nm antrenează roțile față și reușește să atingă o viteză maximă de 160 km/h.

O baterie de 90 kWh se ocupă de stocarea curentului electric și este poziționată sub podeaua lui EQV. Autonomia totală declarată este de 405 km, o cifră foarte bună pentru un vehicul de acest gen. Mașina suportă încărcare AC de 11 kW și DC de până la 110 kW, ceea ce înseamnă că poți încărca bateria de la 10 la 80% în doar 45 minute. Majoritatea mașinilor de acest gen sunt folosite de firmele de shuttle ce parcurg distanțe de până în 100 km, apoi stau, prilej perfect de încărcare.

Interiorul este preluat aproape în totalitate de la Clasa V facelift, iar sistemul de infotainment MBUX folosește un software similar lui EQC. Probabil cea mai interesantă funcție a multor modele electrice este compresorul electric al climatizării ce permite încălzirea sau răcirea cabinei dinainte să pleci la drum, pentru a avea temperatura optimă încă de la startul călătoriei. Același sistem îl au și noile Mercedes-Benz A 250 e și B 250 e.

Mercedes-Benz EQV își va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie și va fi asamblat în Vitoria, Spania, alături de Clasa V și Vito.