Vezi la ParkLake o nebunie de Lamborghini… Lego. Peste 400.000 de piese – o replică la scara 1:1!

Lamborghini x Lego • Lamborghini Sian FKP 37

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă un Lamborghini „normal” nu-i suficient de nebunesc, pui lângă el un Sian FKP 37 făcut din peste 400.000 de piese Lego, scara 1:1. Vezi asta la ParkLake Shopping Center, până pe 30 noiembrie. Genul nostru de nebunie 😬🤪

 

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sian FKP 37 este expusă în București, în Park Lake Shopping Center, între 26 și 30 noiembrie. Și merită să arunci un ochi, cu copiii tăi sau doar cu copilul din tine.

15 designeri, ingineri și constructori au lucrat la chestia asta acum vreo doi ani, dar e minunat că a ajuns și pe la noi, chiar dacă nu mai e o noutate absolută. Nu spun că fotografiile nu sunt impresionante, dar să vezi „jucăria” cu ochii tăi pune totul într-o altă lumină.

Un munte de piese și un ocean de răbdare s-au transformat într-o replică în mărime naturală, cu o mulțime de detalii despre care ai fi putut jura că sunt imposibil de reprodus din piese Lego.

Au fost folosite peste 400.000 de piese în total – 154 de tipuri diferite. Rezultatul final cântărește circa 2,2 tone – semnificativ mai mult decât bolidul cu motor V12 și tehnologie hibridă. S-a lucrat timp de 8.660 de ore pentru dezvoltare și construcție efectivă – 62% dintre acestea fiind alocate dezvoltării. O parte dintre componente și procedee au fost concepute special pentru acest proiect, iar vopsirea finală a fost făcută manual chiar de către specialiști Lamborghini.

Lângă mașina expusă se găsește și un panou de comandă de la care poți accesa informații și câteva funcții legate de lumini și sunet, pentru că, desigur, mașina are și câteva elemente funcționale, cum ar fi farurile. Poți auzi cum sună un Lamborghini Sian adevărat, chiar dacă prin intermediul boxelor și mă gândesc că asta ar putea contribui un piculeț la reducerea nivelului de frustrare pentru cei care ar vrea să dea o tură cu mașina reală (Lamborghini Huracan STO) expusă lângă mașina Lego. Sau poate că sunetul sporește frustrarea… nu sunt sigur deloc 🤔 

Lego Technic • Lamborghini Sian FKP 37

Bineînțeles, pentru iubitorii de mașini și Lego, există și un kit Lego Technic care permite asamblarea unui Lamborghini Sian scara 1:8, din 3.696 de piese. Mașina măsoară circa 13 cm în înălțime, 60 cm în lungime și 25 cm în lățime, culoarea „caroseriei” fiind similară cu cea a lucrării 1:1.
Kitul asamblat poate fi văzut la un stand din apropiere (alături de numeroase alte mașinării asamblate de pasionați) și probabil că se găsește la magazinele autorizate Lego din ParkLake și nu numai. Trebuie doar să știi că te va costa cam 2.250 lei.

Accesând linkurile din lista de mai jos poți afla mai multe despre acest proiect incredibil Lamborghini x Lego, despre kitul Lego Sian FKP 37 și despre mașinile Lamborghini în general.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici