VIDEO: Ford Puma, primul SUV asamblat România cu cinci stele de siguranță

553494

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Finalul lui 2019 a adus primul SUV și a doua mașină asamblată la noi care să obțină un calificativ maxim la testele Euro NCAP, de cinci stele. Este vorba despre micul SUV urban Ford Puma, cel fabricat pe o platformă de Fiesta ușor modificată, asamblat în Craiova.

Puma s-a descurcat onorabil, obținând un scor de 94% la siguranța pasivă a pasagerilor adulți, unul de 84% dacă este să ne referim la ocupanții copii și 77% pentru siguranța pietonilor. În ceea ce privește sistemele de asistență ale șoferului, scorul obținut a fost de 74%.

Ford Puma a reușit să hașureze toate cele cinci steluțe în ciuda faptului că mașina nu are airbaguri pentru genunchii pasagerilor, dar nici airbaguri laterale pentru pasagerii banchetei spate, doar cortină pentru cap. Totodată, scorul echipamentelor de siguranță putea fi îmbunătățit cu ajutorul unei capote active, dar în acest segment se mai ține cont și de costuri.

Ratingul se aplică tututor modelelor Puma, indiferent de motorizare, echipare sau de poziția volanului (adică cele cu volan pe dreapta). Prețurile pentru România le aveți în acest link.