VIDEO: cum se conduce PRIMA ELECTRICA SKODA care costa NOUA… 10.000 EURO CU TVA!

Screenshot 2020-01-06 at 10.57.24

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La momentul în care am filmat testul cu CITIGOe știam că mașina va fi lansată spre a putea fi comandată în țara noastră la un preț ce pare incredibil atunci când îl privești prin prisma programului Rabla Plus. În test am spus că mașina va costa 17.000 cu TVA conform informațiilor de atunci dar de fapt sunt 17.000 euro FĂRĂ TVA. Aproximativ.

DAR, atenție, așa cum am spus și în testul din episodul 13 al sezonului toamnă/ iarnă 2019 #superspeedlaprotv, sperăm momentan ca noul Guvern să continue cu ecotichetele așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, la același nivel de preț. Mă rog, de prețuri pentru că anul trecut puteai cumula o Rabla cu Ecotichetul și asta însemnau puțin peste 11.000 euro discount la o mașină electrică nouă cumpărată din România.

CITIGOe va fi disponibil în România în acest an în câteva sute de unități și nu vreau să vă spun să vă grăbiți pentru că este absolut necesar să așteptăm anunțul Oficialităților despre Rabla 2020. În special despre Ecotichet, repet. Deja puteți configura mașinile pe site-ul oficial și avem acolo două versiuni: Ambition și Style la 19.990 euro respectiv 21.457 euro… PREȚURI CU TVA.

Așa cum am spus și în testul pe care îl puteți viziona mai jos, prețul standard al lui CITIGOe care va face lejer 170 km cu un plin de baterie, indiferent de stilul de condus sau de anotimp (acum nu înjurați dacă faceți 150 că ce știu eu cum ați mers…), 20.000 euro cu TVA – este pur și simplu fantastic. Pentru că de fapt (și vom face acest test și în România, mai amplu) asta este o mașină mică de oraș cu autonomie de 200 km prin orașe la 20.000 euro cu TVA. Și, hai să spunem că o iei efectiv standard – standard și accesezi program Rabla similar celui din 2019… păi asta înseamnă 10.000 euro cu TVA pentru o mașină electrică nou-nouță cu service în fiecare oraș mare din România. Pentru cei care contează mobilitatea urbană eco, cei care chiar au nevoie și posibilități de a doua sau a treia mașină, pentru cei care iubesc mașinile electrice sau încep să le iubească, pentru cei care chiar contează o mașină electrică nu doar pe internet… CITIGOe iată, este pur și simplu mega accesibil.

Acum, hai să vedem ce înseamnă CITIGOe la 19.990 euro cu TVA. Dotările standard ne indică foarte clar faptul că strict pentru mobilitate putem alege să achiziționăm lejer doar o versiune standard-standard:

Airbag sofer si airbag pasager, Airbag-uri laterale fatasi airbag-uri pentru cap, ESC – sistem electronic de stabilitate, Kit de pana, Lane Assist, LED – Day Light, Optiune dezactivare airbag pasager, Pregatire scaune copii ISOFIX pentru bancheta spate, Proiectoare de ceata, TPM – monitorizarea presiunii in pneuri, Bancheta spate cu spatar rabatabil, Cablu de incarcare MODE 2
(max 10A), Cablu de incarcare MODE 3, (max 16A), Climatronic instalatie de aer conditionat cu reglaj automat, Computer de bord, Conector incarcare COMBO 2 EU (AC+DC), Garantie extinsa la 4 ani in limita a 120.000 km. Geamuri electrice fata, Inchidere centralizata cu telecomanda pliabila, Luneta incalzita, Oglinzi exterioare cu reglare manuala din interior, Priza 12 V
in consola centrala, Radio Swing display color 5″ si 6 difuzoare fara unitate CD conectivitate prin USB si Bluetooth redare MP3/WMA, Scaune fata incalzite cu reglaj termic separat, Scaun sofer reglabil manual pe inaltime, Stergator luneta cu sistem de spalare, Suport Smartphone si aplicatii Move&Fun, Suport tichet de parcare, Volan reglabil pe inaltime, Jante de otel 5.0J x 14″ si capace decorative roti Indus cu anvelope 165/70 R14, Oglinzi si manere exterioare usi de culoare neagra, 6 difuzoare.
Puțin ciudat, doar culoarea galbenă – Sunflower este standard deci dacă nu vrei „să fii taxi” trebuie măcar să dai extra 219 euro pe „Alb Candy”… sau „Kiwi Green” sau „Roșu Tornado”… culorile mai „pretențioase” sunt în număr de trei și costă încă 100 euro peste prețul acestora cele mai accesibile. Vă las pe voi mai departe să duceți mașina cât și cum vreți în configurator până la prețul maxim posibil și hai să vedem ce aduce a două echipare în plus la 21.457 euro cu TVA: volan îmbrăcat în piele, multifuncțional, scaune față reglabile pe înălțime, oglinzi retrovizoare exterioare electrice și încălzite, pachetul de iarnă – , jante aliaj de 16 și lumină ambientală LED pentru interior… adăugăm și o culoare și încă ce dotare vreți voi și CITIGOe super-corect costă în România 22.000 euro cu TVA. Hai Guvernul „Salvator” cu un program Rabla adevărat și ne ducem aproape-aproape de 10.500 euro cu TVA pentru o electrică Skoda de mici dimensiuni pur și simplu excepțională, cu un preț excepțional.

Pentru companii, ce să mai zic… 10.500 euro din care se deduce TVA dacă este cazul… 8.800 euro. BĂI, BĂIATULE! Abia aștept noutățile auto ale acestui an dar sincer… momentan nu văd cu ar fi alt model cea mai bună mașină a anului 2020… CITIGOe este deja pentru mine. Atenție însă, mai sunt mașini electrice interesante: „noul” e-UP!, îmbunătățit, aceeași mașină cu Citigo electric – preț de pornire 22.471 euro cu TVA, îl conducem foarte curând în România, noile smart electrice – le conducem la finalul acestei luni dar și senzaționalul nou ZOE – altă ligă de preț dar și alte performanțe – testul e miercuri pe canalul nostru sau aici.

Revenind la CITIGOe mașina mea absolută a acestui an, pe lângă preț, restul argumentelor după primul test sunt aici: