VIDEO: Red Bull Racing, pit stop la gravitație zero

red-bull-zero-gravity-pitstop-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Coincidență sau nu, în ultimul Mare Premiu de Formula 1 disputat, cel de la Interlagos, Brazilia, echipa Red Bull Racing a reușit un nou record, un schimb de patru anvelope la boxe în doar 1.82 secunde.

Echipa de demonstrații Red Bull Racing nu putea rămâne în urmă, așa că au încercat o cascadorie nemaiîntâlnită, un schimb de anvelope la gravitație zero. În acest scop a fost folosit un monopost RB5 din 2009 cu care Sebastian Vettel a terminat al doilea în acel sezon, un avion Ilyushin Il-76 MDK folosit pentru antrenamentul astronauților și o altitudine de 10 km.

Scopul a fost să se realizeze acel schimb în cele 22 secunde în care avionul se afla în arcul balistic ce simula gravitația zero. Cei 16 mecanici împreună cu echipa de filmare de 10 persoane au participat la multiple zboruri în condiții de gravitație zero, un antrenament similar celui realizat de astronauți, doar că au trebuit să facă acest lucru cu toate echipamentele necesare plus monopostul de Formula 1 de 700 kg. Apoi au încercat cascadoria pe viu și, după cum puteți vedea și în clipul de mai jos, le-a ieșit fără probleme.

„Stomacul meu a fost ok, însă simțeam cum capul dorește să explodeze. Mi-a luat două sau trei zboruri până să îmi dau seama ce se întâmplă. La început, nici nu puteam gândi corect. Creierul meu nu putea înțelege ce se întâmplă. Am participat la destul eventimente speciale, am fost în multe locuri stranii și realizat destule cascadorii ciudate, însă aceasta a fost cea mai ciudată, dar și cea mai specială deoarece nu există nimic comparabil” a declarat Mark Willis, coordonatorul echipei de cascadorii Red Bull Racing.