Chargerul de 2.250 cai putere al lui Vin Diesel, scos la licitație

1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toții ne-am dorit, măcar o dată, să fim Brian O’Connor sau Dominic Toretto din Fast & Furious, însă un client foarte înstărit va avea acum ocazia chiar să cumpere și să conducă mașina lui Vin Diesel din Furious 7, un Dodge Charger „Maximus” unic.

Mașina a fost construită folosind un șasiu special de la Scott Spock Racing, unul de cinci ori mai rigid decât ce oferea producătorul american pe mașina originală, precum și o caroserie cu 13 cm mai lată decât un Charger obișnuit. Doar aceasta a necesitat 16.000 ore de manoperă pentru a fi realizată. Vopsea nu a fost aplicată, doar un lac special pentru a proteja împotriva coroziunii.

Nu știu cât de mult aș vrea să conduc această bestie, deși este omologată pentru stradă, având în vedere V8-ul HEMI de 9.4 litri supraalimentat cu două turbine. Cu 2.250 cai putere și cuplu cât un marfar, 96 km/h sunt atinși în 1.8 secunde, iar 255 km/h în doar 8 secunde.

Mașina nu este doar un fier cu 2000 cai, deoarece o suspensie specială a fost creată pentru Maximus, barelele stabilizatoare sunt ajustabile, iar frânele cu șase pistonașe pe față se folosesc de discuri de 14″. Și mai există chiar și un sistem de control al tracțiunii bazat pe GPS, ce-o mai însemna și asta.

Mașina va fi scoasă la licitație, iar clientul norocos va sta pe scaune îmbrăcate în piele italiană, cu picioarele pe mochete stufoase, iar interiorul a fost antifonat și izolat termic. Sistemul de infotainment este un iPad, este ascuns în spatele unui panou motorizat, iar sistemul de sonorizare este furnizat de către SSR Sound.

Mașina nu își va pierde din valoare prea curând, deoarece va fi folosită și în F&F 9 și 10 sau viitorul joc video Forza.