VIDEO: SuperSPEED a testat Ferrari Testarossa și Lamborghini Diablo ale lui ION TIRAC!

lambo 023

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Deci, hai să nu o lungim prea mult, am înțeles că v-ați ales primele mașini, luați-le, mergeți cu ele, o singură rugăminte am… nu le arătați cinci minute, faceți ceva mai lung, să vadă lumea cum trebuie!” spune impunător Ion Țiriac în timp ce ne strânge mâinile și se pregătește să plece. Eram în holul Țiriac Collection și da, cel mai bogat român, tocmai ne încredințase și în mod direct, personal, două din cele mai frumoase mașini ale colecției sale fabuloase: Ferrari Testarossa și Lamborghini Diablo.

Evident, nu puteam să îl dezamăgim și evident, nu puteam să dezamăgim toată echipa Țiriac. Nu puteam să vă dezamăgim și nu puteam să NE dezamăgim astfel că episodul 14 al sezonului 5 de #superspeedlaprotv de mâine dimineață este în totalitate dedicat materialului nostru realizat cu mașinile care acum 20 de ani erau în posterele de pe pereții camerelor noastre.

Sâmbătă dimineață de la 10:30, în exclusivitate la Pro TV avem un super-episod cu test #giurgeasibratu, pe străzile din București, noaptea în superbele Ferrari Testarossa 1987 și Lamborghini Diablo 1991, ambele roșii, ambele aproape noi. Și pentru că acest episod este o ocazie atât de specială, avem și un interviu superb cu domnul Ion Țiriac: despre mașini, despre colecție, despre industrie, despre viitor.

Cele două mașini din episodul de sâmbătă pot fi vizionate în Țiriac Collection oricând și sunt evaluate împreună undeva la 300.000 de euro fiind exemplare absolut impecabile din toate punctele de vedere.

Exemplarul Ferrari Testarossa testat are un motor cu 12 cilindri în V la 180 grade (dar nu este boxer deoarece acei cilindri nu sunt orizontal opuși), cu 385 CP trasmisi fără pic de electronică punții spate prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte „dog leg” – treapta 1 este în jos, lângă picior. La momentul testului mașina avea sub 13.000 de km parcurși, o puteți vedea în toată splendoarea ei în galeria foto a acestui articol dar și pe contul meu de Instagram pe toată perioada weekendului.

Costin Giurgea și-a ales din Țiriac Collection un Lamborghini Diablo produs în 1991. La momentul ieșirii noastre cu el din Collection avea… sub 2.000 de km la bord… cu un motor V12 de 492 CP și o cutie tot cu cinci trepte, mașina asta putea să ruleze lejer cu peste 320 km/h. Din fericire, nu a fost loc pe străzile din București ca Giurgea să încerce asta dar o să vă povestească felul în care se simte la condus supercarul care a luat mințile pământenilor în anii 90. Puteți să îl admirați, de-asemenea și în postările de pe contul lui de Instagram, tot weekendul. Și în galeria foto de aici, semnată Andrei Toboșaru.

Iar acum, iată un teaser pentru emisiunea de mâine: