Versiune electrică și un design reușit, Opel Corsa F impresionează

0a3e8599-2020-opel-corsa-phev-unveiled-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La cinci ani de la lansare și fără niciun facelift adăugat, Opel înlocuiește ultima Corsa făcută cu bani GM cu noua Corsa F, produs 100% PSA.

Trebuie să recunosc faptul că designul este reușit, echilibrat, iar culoarea aleasă pentru mașina de prezentare se potrivește foarte bine cu liniile curate. Corsa F pare o mașină mult mai matură decât toți predecesorii săi.

Interesant este că producătorul german a ales să prezinte pentru început versiunea electrică, Opel Corsa-e. Fiind construită pe platforma PSA EMP1 folosită și de Peugeot 208, sistemul de propulsie este identic cu cel al lui e-208 GT. Este vorba despre un motor electric ce dezvoltă 136 CP și 260 Nm ce primește curent de la un acumulator de 50 kWh. Înainte de a trece la performanțe, trebuie să menționăm faptul că alimentând de la o stație de încărcare rapidă, vei putea avea 80% încărcare în 30 minute. Desigur, asta depinde și de temperatura exterioară. Clienții vor putea monitoriza procesul de încărcare și autonomia folosind aplicația myOpel.

Pentru o mașină de clasă mică, 136 cai putere sunt mai mult decât suficienți, motiv pentru care Corsa-e atinge 100 km/h în 8.2 secunde și poate rula 330 km cu un plin de baterii. Prin comparație, fratele de concern e-208 GT atinge 100 km/h cu o zecime mai repede și are o autonomie cu 10 km mai mare. Trei moduri de rulare vor fi disponibile: Eco, Normal și Sport.

Celelalte motorizări vor fi unele tradiționale și vor fi preluate de la 208:

  • 1.2 THP 75 CP (M5)
  • 1.2 THP 100 CP (M6 sau A8)
  • 1.2 THP 130 CP (A8)
  • 1.5 BlueHDi 100 CP (M6)

Noua Corsa va pune accent pe dinamică, modelul fiind mai jos, iar poziția la volan a fost, și ea, coborâtă. Tot la interior vom vedea tapițeria din piele (opțională), precum și două noi sisteme de infotainment, Multimedia Navi și Multimedia Navi Pro (7″ și 10″), ambele având informații reale de trafic și asistență rutieră la o apăsare de buton.

O premieră în segment sunt farurile IntelliLux LED Matrix cu fază lungă adaptivă. Acestea folosesc o cameră de luat vederi pentru a modifica fasciculul de lumină în funcție de traficul înconjurător. Și pentru că avem de-a face cu o mașină modernă, va exista un pachet de sisteme de asistență ale șoferului adus la zi, ce va include recunoașterea semnelor de circulație, tempomatul adaptiv, monitorizarea unghiului mort, asistenți la parcare și frânarea automată în oraș.

Noul Opel Corsa va putea fi comandat începând cu vara acestui an.