Viñales strălucește în Cadedrală, Quartararo înregistrează podiumuri consecutive

D-O5D7TWkAAi2O9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Assen, Catedrala. Probabil cel mai spectaculos circuit de Moto GP din calendar. Unul ce nu dezamăgește niciodată.

Fabio Quartararo #20 în pole position. Cine? Debutant francez pe o Yamaha de client, echipă la fel de debutantă, Petronas SRT. Mă scuzați, al doilea pole position consecutiv.

Primele tururi, Suzuki 1-2 cu Alex Rins și Joan Mir, alt debutant. Rins cade, greșeală rară, Mir iese larg și le permite lui Quartararo, Marquez și Vinales să treacă. Urmează o bătălie superbă între cei trei. Vinales iese învingător, prima victorie după aproape un an. Marquez ia argintul și Quartararo este pe podium pentru a doua cursă la rând. Dovi, Morbidelli și Petrucci se bat pentru punctele mari, în timp ce Rossi abandonează într-un acroșaj cu Takaaki Nakagami. Lorenzo nici nu a luat startul, fiind accidentat după o căzătură în antrenamente. Stefan Bradl îi va lua locul la HRC în etapa de la Sachsenring, germanul fiind fost pole-sitter la el acasă.

Marquez este atât de în față în clasamentul general încât poate termina al doilea opt curse la rând cu Doviziozo învingător că tot nu ar pierde șefia. Cu toate acestea, spre deosebire de Formula 1, spectacolul este sublim. Nu ai timp să respiri. Acesta este Moto GP.