Volkswagen dezvoltă SUV-uri pentru fiecare regiune în parte

2020-VW-Taigun-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen nu se poate opri din construit SUV-uri. Pentru SUA, pentru Europa, pentru China, pentru India, nu ai SUV-uri, nu supraviețuiești.

Pentru ultima țară menționată, VW ne arată cel mai recent concept, concept ce va intra în producția de serie în a doua jumătate a anului 2021. Taigun, a nu fi confundat cu Tiguan, este un SUV de clasă mică, puțin mai lung decât un T-Cross.

Partea frontală este un amestec de Tiguan și Atlas, iar bara față are influențe clare off-road, deși nu cred că mașina va fi folosită prea mult în teren accidentat. Conceptul nu adoptă praguri din plastic negru cum vor fi pe modelul de serie, ci a apelat la plastic piano black și accesorii metalice. Ajungem la partea din spate și vedem stopurile lui T-Cross, la pachet cu o bară spate accesorizată și un mic eleron situat pe plafon.

Construit pe arhitectura MQB-A0-IN, Taigun va fi cu 10 cm mai lung decât T-Cross, iar ampatamentul său va si superior cu aceeași cifră. Singura opțiune de motorizare va fi un propulsor 1.0 TSI cu trei cilindri ce va putea împinge mașina până la 100 km/h în 9.9 secunde și mai departe până la o viteză maximă de 183 km/h.