Volvo electric la bani puțini? Geely GE11

03ce478d-geely-ge11-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu mașina asta speră Geely să pătrundă pe piața europeană.

GE11 este un sedan electric destul de arătos și corect poțizionat pe piață din punctul de vedere al prețului de achiziție.

Partea frontală nu îmi aduce aminte de altă mașină, este originală, iar lipsa grilei denotă faptul că nu are loc nicio combustie internă. Din spate aș spune că aduce puțin cu ultima generație SAAB 9-5, însă acesta nu este un lucru rău. Inginerii chinezi au reușit să îi proiecteze lui GE11 un coeficient aerodinamic de doar 0.2375.

SIngurul motor disponibil este unul ce dezvoltă 163 cai putere și 250 Nm, însă Geely va oferi două versiuni de baterii, în funcție de nevoile clienților, una de 52 kWh ce promite o autonomie de 410 km și una de 62 kWh ce poate parcurge chiar și 500 km între două încărcări.

Interiorul propune o temă deschisă și arată foarte bine, chiar dacă pe alocuri se pot observa influențe de la BMW i3. Avem un volan cu două spițe, un tablou de bord digital, un sistem de infotainment de mari dimensiuni, un selector al transmisiei rotativ și un head-up display.

Nu se cunosc încă prețurile pentru piața europeană, însă în China modelul GE11 are un preț de pornire a echivalentul a 19.700 euro pentru versiunea de 52 kWh și echivalentul a 22.300 euro pentru cea cu autonomie de 500 km.