Volvo XC40 aduce trei noi motoare la Geneva

volvo-xc40-three-cylinder-engine-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volvo vrea să facă noul XC40 din ce în ce mai atractiv pe piața europeană, așa că a lansat trei noi variante de motorizare și o nouă echipare de top pentru SUV-ul compact.

Nu e niciun secret faptul vă producătorul scandinav a dat lovitura cu noile sale SUV-uri, așa că e și păcat să nu îmbogățească gama celui care promite cele mai mari cifre de vânzări.

Primul pe lista noilor propulsoare este unul pe benzină, supraalimentat de 1.5 litri cu trei cilindri, botezat T3. Nu se știe deocamdată valorile de putere ale acestuia, însă Volvo spune că va sta la baza versiunii hibride ale crossoverului XC40. Momentan, singura transmisie disponibilă este una manuală cu șase trepte, cea automată cu opt rapoarte va fi disponibilă abia începând cu 2019.

Tot pe benzină este și noul motor de doi litri ce dezvoltă 190 cai putere, botezat T4, iar fanii diesel vor putea alege de acum și versiunea D3, de doi litri cu 150 cai putere, cel mai echilibrat după părerea noastră.

După cum spuneam, există și o nouă echipare de vârf, numită Inscription, ce se alătură celor două existente deja (Momentum și R-Design). Aceasta aduce jante cu dimensiuni cuprinse între 18 și 21”, scuturi speciale, detalii cromate și nuanțe specifice pentru exterior.

La interior, Inscription aduce un schimbător de viteze din cristal pentru mașinile echipate cu transmisia automată, finisaje din lemn Driftwood deco precum și embleme Inscription pe tetierele scaunelor.

Noile versiuni ale SUV-ului Volvo XC40 vor putea fi admirate la Salonul Auto de la Geneva începând cu 6 martie 2018.