Volvo XC60, acum made in China

0b3a1689-volvo-xc60-shipped-from-china-to-europe-by-rail-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volvo este unul dintre cele mai vândute, dacă nu cel mai vândut SUV premium de clasă medie din Europa.

Însă dacă îți comanzi unul în configurație plug-in hybrid sau ți-ai comandat deja, acesta va veni frumos, cu trenul, din China. Da, Volvo construiește XC60 și la Torslanda, Suedia, însă acele exemplare vor fi transportate pe vapor către Statele Unite ale Americii, ca să nu plătească taxa lui Trump de 25% pentru autovehiculele construite în China. Versiunile europene propulsate exclusiv de benzină și motorină vor continua să fie livrate din Suedia, cel puțin până în luna mai 2020.

Astfel, XC60-urile T8 sunt fabricate la Chengdu, în China și aduse pe tren până la Gent, în Belgia. De acolo, trenurile pleacă încărcate către China cu modele XC90 fabricate în Suedia, și cu V40/XC40 fabricate la Gent. Înainte de această taxă impusă de Donald Trump, americanii le primeau pe cele fabricate în China.

XC60 nu este primul model Volvo fabricat în China și vândut în Europa, în 2017 compania suedeză aducea S90-uri fabricate în Daqing, nu știu dacă încă o mai face.

Nu este de mirare că Volvo are trei fabrici în China, având în vedere că piața asiatică este principala pentru suedezi, iar Geely este compania mamă ce investește masiv în modele noi și tehnologii inovatoare.