Opel Combo Life, motorizare nouă și echipare standard mai bogată

d4862cb2-opel-combo-life-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Opel Combo Life este fratele german al lui Peugeot Rifter, Citroen Berlingo Multispace sau Toyota Proace City Verso, iar acum a primit un nou propulsor de origine PSA.

Este vorba despre unul pe benzină, de 1.2 litri, cu trei cilindri și supraalimentare prin turbocompresor. Motorul se găsește pe aproape toată gama PSA, inclusiv pe noul Opel Astra K facelift.

Acesta produce 130 CP și 230 Nm la 1.750 rpm, consumând doar 5.3 l/100 km în regim NEDC, în ciuda faptului că este echipat cu un filtru de particule pentru motoare pe benzină. Francezii au ales să împerecheze acest motor doar cu o transmisie automată și opt rapoarte de origine Aisin, aceeași de sub capota noului BMW Seria 1 F40 în configurație cu patru cilindri.

Astfel, van-ul încăpător poate atinge 100 km/h în 12.3 secunde (cât un Cielo) și se plafonează la 186 km/h.

Opel va cere 27.200 Euro cu TVA în Germania pentru Combo Life în echiparea de bază Edition, echipare ce primește începând cu această vară dotări standard precum scaun șofer ajustabil pe șase direcții cu reglaj lombar și cotieră, volan multifuncțional îmbrăcat în piele și încălzit, aer condiționat și geamuri electrice față. Probabil surpriza cea mai mare este oferirea în standard a sistemului de infotainment cu ecran tactil de 8″ compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, precum și a multiplelor sisteme de asistență ale șoferului. Nu vă așteptați ca aceste schimbări să se reflecte și în oferta de pe piața noastră.