VW Caddy 2020, un Golf în haine de lucru

2021-VW-Caddy-1-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Actualul Volkswagen Caddy se produce, dacă vă vine să credeți, de 17 ani, fiind introdus pe piață în 2003 și a primit mai multe facelift-uri pentru a se menține actual.

Astfel, nu este de mirare că VW a decis să îl actualizeze cu tot ce are mai bun și mai nou. Primul Caddy construit pe platforma MQB are un design inspirat de la ID.3 și este foarte curat, dar și inconfundabil un VW. Farurile și stopurile full LED, jantele de 18″ și noua siglă a brandului îi imprimă un modernism calului de povară german. VW a reușit să reducă și coeficientul aerodinamic, de la 0.33 la 0.30, ceea ce nu este rău deloc pentru un vehicul cu o suprafață atât de mare.

Caddy va fi disponibil cu una sau două uși glisante, dar și cu opțiunea a două uși tradiționale în loc de hayon. Acționarea electrică a ușilor glisante și a hayonului se află și ele pe lista de opționale.

Golful utilitar va utiliza noile motorizări 2.0 TDI cu două catalizatoare SCR și dublă injecție de AdBlue pentru reducerea oxizilor de azot. Acestea vor avea puteri între 75 și 122 cai putere, dar nu vor fi singurele propulsoare utilizate, deoarece va exista un 1.0 TSI cu 115 cai putere, dar și un 1.5 TGI (gaz natural comprimat) cu undeva pe la 130 cai putere. Producătorul susține că aceste noi motorizări sunt cu 12% mai eficiente decât cele pe care le înlocuiesc, iar pe viitor este posibil să vedem și tehnologia eTSI implementată pe noul Golf sau noua Octavia.

Suspensia revizuită promite mai mult spațiu la interior pentru ocupanți sau marfă, Caddy Maxi având chiar suficient spațiu pentru doi europaleți. Tranziția către platforma modular-tansversală i-a permis lui Caddy să fie bombardat cu sisteme de asistență, de la Travel Assist Adaptive, la tempomat inteligent cu funcție de pornire și oprire, la Trailer Assist, Side Assist sau Rear Traffic Alert.

Interiorul pare luat aproape în totalitate de la Golf VIII, fiind foarte modern. Sistemele de infotainment dispun de dimensiuni între 6.5 și 10″, tabloul de bord complet digital și KeylessAccess se regăsec pe lista echipamentelor opționale, iar volanul, schimbătorul și scaunele ErgoComfort le-am văzut la Golf, la fel și butoanele din stânga volanului ce înlocuiesc rotița pentru lumini.

Noul Volkswagen Caddy va fi oferit spre vânzare în acest an, cu trei versiuni de caroserie, de la dubiță utilitară la monovolum pentru pasageri, iar cele trei echipări (Caddy, Life și Style) vor fi croite pe nevoile și bugetele diverșilor clienți.