Cupra ne arată două modele de competiție

2020-Cupra-e-Racer-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În timp ce VW și SEAT lucrau de zor la noul Leon, inginerii Cupra erau ocupați cu două modele de competiție bazate pe hatchback-ul spaniol.

Primul este Cupra Leon Competicion, un model TCR ce va participa în toate competițiile de acest gen începând cu anul 2020. Sub capota sa se află un 2.0 TSI cu 340 cai putere, 410 Nm, cuplat la o transmisie secvențială Hewland cu șase trepte. Astfel, Competicion reușește să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 4.5 secunde și să se plafoneze abia la 260 km/h în setarea aerodinamică cea mai lină.

Acest model are o suspensie McPherson pe față și Multilink pe spate, ce îi permit ajustarea gărzii la sol, a geometriei și a ecartamentului. La fel se întâmplă și cu barele stabilizatoare, care pot fi schimbate. Mașina este agresivă, cu un pachet aerodinamic sculptat în tunelul de vânt, o aripă spate imensă și cu ecartament lățit față de mașina de stradă.

Cupra Leon Competicion a putut fi comandată încă de la sfârșitul anului 2019, iar primele unități vor ajunge la clienți începând cu luna aprilie, fix înainte de începerea sezonului WTCR.

A doua versiune de competiție de la Cupra poartă numele de e-Racer și este un model 100% electric ce produce 680 cai putere și 960 Nm. Energia este stocată într-un acumulator de 65 kWh răcit cu lichid și îi permite mașinii să atingă 100 km/h cu plecare de pe loc în doar 3.2 secunde. Chiar dacă are dublul puterii lui Competicion, viteza sa maximă este de doar 270 km/h.

Cupra e-Racer va participa, începând cu 2021, în competiția Pure ETCR și a fost dezvoltat pentru a opune cât mai puțină rezistență la înaintare (lipsa grilei tradiționale), oferind și ceva forță de apăsare în virajele rapide.