W O W – pare concept dar e realitate VEZI CUM POATE SA ARATE super-SUV-ul HYUNDAI!

2020-Genesis-GV80-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Al patrulea model Genesis este și primul SUV al brandului. Marca de lux a grupului Hyundai se extinde, iar modelele lor au primit aprecieri din partea publicului.

Noul GV80 este un model de dimensiunea unui BMW X5 sau Audi Q7 și arată deosebit. Partea frontală a fost inspirată de logoul mărcii, iar farurile duble ascund din masivitatea mașinii așa cum nu multe alte reușesc să o facă. De-a lungul mașinii vedem o bandă metalică ce adaugă un plus de eleganță, iar jantele pot avea dimensiuni de până la 22″. Stopurile duble imită modelul farurilor, iar luneta a primit un mic eleron, tot cu scopul de a ascunde din masivitatea caroseriei. Coreenii nu au vrut să construiască o mașină grea, așa că au apelat la aluminiu pentru uși, capotă și hayon.

Genesis a rupt gura târgului cu interiorul lui G90, iar GV80 nu dezamăgește. Volanul cu două spițe are o simplitate modernă și ascunde tabloul de bord complet digital. Ecranul sistemului de infotainment are diagonala de 14.5″ și poate fi operat folosind comenzile vocale sau panoul de control de pe consola centrală. Acesta dispune și de touchpad pentru recunoașterea scrisului. Similar căștilor performante, GV80 dispune de un sistem numit Road-Noise Active Noise Control ce anulează zgomotul de fundal prin emiterea unor frecvențe opuse în doar două miimi de secundă. Miimi.

Știți anunțurile acelea de pe site-urile auto în care vânzătorii spun că mașina lor are 12 airbaguri, deși în realitate au maximum 4 sau 6? Pe GV80, care este un model de lux de mari dimensiuni, au pus doar 10. Unul dintre aceste airbaguri este situat între scaunele față și are rolul de a evita o coliziune între pasageri. Să te lovești cap în cap nu e tocmai floare la ureche. Tempomatul adaptiv, sistemul de evitare a coliziunilor frontale, sistemul de asistență pe autostradă, detectorul de oboseală și atenție, sistemul de evitare a coliziunilor laterale și sistemul de evitare a coliziunilor în parcare, toate sunt oferite în standard.

Altă găselniță tehnologică poartă numele de ‘Electronically Controlled Suspension with Road Preview’ și folosește camera frontală pentru a analiza situația drumului din față și ajustează tăria amortizoarelor în concordanță. Acesta ar fi bun în România.

Pe piața sud-coreeană, noul Genesis GV80 va fi vândut cu trei propulsoare, două pe benzină și un turbodiesel. Tracțiunea spate (propulsia pentru nostalgici) este oferită în standard, tracțiunea integrală fiind o opțiune, ceea ce ne arată preferințele clienților.

  • 2.5 L4 Turbo 300 CP, 422 Nm AT8
  • 3.5 V6 Turbo 375 CP, 530 Nm AT8
  • 3.0 V6 Turbodiesel 274 CP, 590 Nm AT8

Noul Genesis GV80 va fi pus la vânzare în Coreea de Sud începând cu această lună, în America de Nord începând cu acest an, iar în Europa nu îl vom vedea decât dacă se vor încumeta unii importatori privați să îl aducă.