Dakar 2020: Alonso se răstoarnă, Mani Gyenes victorie de etapă în a zecea zi

AP-22T8Z7P612111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mai sunt doar trei zile din Raliul Dakar 2020, primul de acest gen pe contininentul asiatic și primul găzduit de Arabia Saudită. Ziua cu numărul 10 a însemnat parcurgerea unui traseu de 533 km, făcând legătura între orașele Haradh și Shubaytah.

AUTO

Fernando Alonso a încercat să impresioneze fotografii ce îl așteptau pe o dună și s-a răsturnat de două ori. Spaniolul a trebuit să oprească și să dea jos parbrizul crăpat pentru a putea continua. După două zile în care nu a performat, dublul învingător Dakar, Carlos Sainz (MIN), a revenit pe prima treaptă a podiumului unei etape. Acesta a fost urmat de polonezul Jakub Przygoński și ed sud-africanul Giniel de Villiers. Clasamentul general a rămas neschimbat:

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

Echipa Monster Energy Honda Team 2020 a acaparat primele trei poziții în etapa a 10-a. Spanionul Joan Barreda Bort a fost urmat de coechipierii Ricky Brabec și Kevin Benavides. Emanuel Gyenes a mai obținut o victorie la clasa Malle Moto – Original by Motul, mărindu-și avansul față de francezul Florent Vayssade la 98 minute. Clasamentul genereral după 10 zile arată în felul următor:

1. Ricky Brabec – Honda

2. Pablo Quintanilla – Husqvarna

3. Joan Barreda Bort – Honda

CAMIOANE

Rușii au dominat clasa camioanelor la Dakar anul acesta, iar ziua a 10-a nu a fost o excepție, trei ruși pe trei Kamazuri făcând legea în ziua a 10-a. Aceștia au fost Anton Shibalov, Dmitry Sotnikov și Eduard Nikolaev. La general, nicio schimbare:

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz