WOW: asa o sa ARATE prima DACIA ELECTRICA din istorie! VEZI GALERIA FOTO!

Dacia-Spring-Electric-Concept-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Iată o premieră pe care aș fi vrut să o văd la Salonul Auto de la Geneva. Acum însă o vedem doar în imagini pe internet. Conceptul primei Dacia electrică. Uitați-vă bine la acest concept pentru că nu doar că prefigurează prima mașină electrică de la Mioveni ci și designul viitoarelor generații de Sandero, Logan și derivatele lor, mai ales în partea frontală, faruri, grilă, spoiler.

Acest concept pe care îl vedem acum este în mod clar derivat din Renault City K-ZE, o mașină care are autonomia promisă de 250 km măsurată conform ciclului NEDC și timpul de încărcare de la 0 la 80% de 50 minute. Pentru 100% șoferii trebuie să aștepte două ore întregi. Atenție însă, probabil că datele se vor mai schimba în 2021 când această primă Dacia electrică va intra la vânzare în Europa.

Dacia Urban City Car are toate șansele să aibă 44 CP și 119 Nm. Singurul lucru pe care îl menționează Dacia azi la premiera acestui concept este că mașina va avea autonomie WLTP de 200 de km. Mașina electrică Dacia de oraș, lungă de 3.73 metri se pare că va fi și foarte accesibilă însă asta rămâne de văzut în… 2021, nu?