BMW Concept i4 prefigurează Seria 4 Gran Coupe și i4 Gran Coupe

BMW-i4-COncept-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce și-a făcut un renume cu gama de produse BMW i ce ieșeau în evidență față de restul modelelor, producătorul bavarez dorește acum ca BMW i să se integreze mai bine în linia de design a mărcii și să confirme faptul că vehiculele electrice nu sunt doar alternativa la combustibilii fosili, ci o reală opțiune.

Concept i4 trebuia să țină capul de afiș al bavarezilor la Salonul Auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat ca urmare a panicii care înconjoară Coronavirusul. A cincea generație a sistemului eDrive arată maturitatea sistemelor de propulsie electrice BMW și va fi implementată atât pe i4, cât și pe iNext și iX3. În cazul de față, propulsorul produce 530 cai putere, iar acumulatorul de 80 kWh promite o autonomie de 600 km în regim WLTP.

Similar lui Concept4, designul lui i4 ne trimite cu gândul că această versiune va fi vândută exclusiv cu o caroserie Gran Coupe. Nuanța exterioară Frozen Light Copper este împrumutată de la BMW Vision iNext și este una cu mare priză la publicul chinez. Proporțiile sunt bune, formele nu sunt exagerate, singurul lucru ce ar putea crea controverse este grila cu cei doi rinichi alungiți. Nici nu știu dacă se poate numi grilă, fiind acoperită. Farurile subțiri și stopurile în forma literei L completează aspectul exterior, iar jantele și difuzorul au fost create în tunelul de vânt pentru a optimiza fluxul de aer ce parcurge coupe-ul de clasă medie.

Interiorul surprinde, dar unele soluții ar putea fi considerate copiate de la alți producători. Cum ar fi cele două displayuri lipite ce iau locul tabloului de bord și a sistemului de infotainment. Asemănarea cu unele modele Mercedes-Benz este evidentă, dar aici ecranele au fost curbate pentru o lizibilitate mai bună, iar sticla nu reflectă lumina. Controllerul sistemului iDrive și butoanele scaunelor cu memorie sunt realizate din cristal, pentru un plus de exclusivitate.

Cabina aerisită este tapițată cu un mix între piele și material textil de culoare deschisă, iar anumite finisaje au fost vopsite în culoare Gold Bronze, parcă pe gustul chinezilor. Concept i4 nu poate găzdui decât patru pasageri, dar sunt sigur că versiunea de serie va fi dotată cu banchetă și cinci centuri de siguranță.

BMW a lucrat cot la cot cu celebrul compozitor Hans Zimmer pentru a-i da lui Concept i4 (și lui i4) un profil acustic plăcut și special. BMW IconicSounds Electric schimbă sunetele emise în difuzoare în funcție de diferitele moduri de rulare. În cazul de față avem Core, Sport și Efficient.

BMW i4 (Gran Coupe) va fi asamblat în fabrica BMW de la Munchen după o investiție de 200 milioane Euro. Bavarezii mai au de achiziționat 10% din echipamentele necesare pentru construirea lui i4, cele existente fiind suficiente pentru 90% din producție.