WRC: Neuville se impune la Monte Carlo, Tanak o comite

EPOA4cmX0AIebTk

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cine este un pasionat de motorsport așteaptă două competiții importante în luna ianuarie, Raliul Monte Carlo, prima etapă WRC și Cursa de 24 ore de la Daytona.

Prima a trecut, iar WRC arată că orice se poate întâmpla, după cum am văzut în prima zi de competiție unde campionul din 2019, proaspăt trecut în tabăra Hyundai, Ott Tanak, a suferit un accident incredibil de grav, din care scăpat nevătămat. Aveți video mai jos.

După șase victorii consecutive, dintre care una extrem de strânsă în 2019, Sebastien Ogier a trebuit să îi cedeze poziția de învingător belgianului Thierry Neuville (Hyundai). Ogier a preluat mașina lui Tanak, Toyota Yaris cu care estonianul a reușit să ia titlul anul trecut și a trebuit să se mulțumească doar cu poziția secundă, la 12.6 secunde în spatele lui Neuville.

Surpriza plăcută a înregistrat-o galezul Elfin Evans. Acesta a fost angajat de Toyota după ce toți cei trei piloți de anul trecut fie au plecat, fie au fost concediați (Tanak, Latvala, Meeke). Lider înainte de ultima zi, acesta nu și-a putut menține avansul și a terminat pe a treia poziție a podiumului, la 1.7 secunde în urma coechipierului Ogier.

Clasamentul a fost completat de către Esapeka Lappi (Ford), debutantul Kalle Rovampera (Toyota), veteranul Sebastien Loeb (Hyundai), japonezul Takamoto Katsuta (Toyota) și finlandezul Teemu Suninen (Ford). Merită o mențiune și performanța echipei M-Sport Ford WRT, 250 clasări consecutive în puncte.