Acest Bentley Continental GT W12 este pregătit pentru curse pe gheață

bentley-continental-ice-race-gt-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În această primăvară, Bentley va participa la o cursă pe gheață în Austria. Aceasta poartă numele de GP Ice Race și va avea loc în localitatea Zell am See.

Mașina ce va încerca să demonstreze că are capabilitățile necesare pentru o asemenea competiție este acest Bentley Continental GT W12 cu al său propulsor 6.0 W12 de 635 CP și 900 Nm și sistem de tracțiune integrală.

Chiar dacă GT-ul britanic are o masă la gol de 2.244 kg, nu trebuie uitat că un model similar are recordul pe Pikes Peak pentru cea mai rapidă mașină de serie. Bentley speră că suspensia pneumatică tricamerală, barele stabilizatoare active pe 48V și frânele din oțel cu discuri de 405 mm pe față și 335 mm pe spate vor fi suficiente pentru ca bestia din Crewe să se impună.

Inginerii au încercat să păstreze mașina cât mai stock cu putință, însă în numele siguranței au fost montate un roll cage, extinctor, scaune sport și centuri de siguranță cu prindere în șase puncte. Mai observăm ecartamentul mărit cu 1.5 cm, farurile LED suplimentare de la Lazer, evacuarea Akrapovic, anvelopele Pirelli Scorpion cu ținte și un portbagaj pentru plafon cu o pereche de schiuri Bomber for Bentley Centenary Edition.