Zoe Riviera Edition, citadină electrică plină de tehnologie

Renault-ZOE-Riviera-Limited-Edition-09

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a prezentat, de nicăieri, noul Zoe Riviera Edition. Probabil mașina era destinată Salonului Auto de la Geneva, dar din motive prea mult mediatizare (Coronavirus), cel mai mare eveniment de acest gen al anului a trebuit anulat.

Riviera Edition este o echipare de top, bazată pe intens, un fel de Initiale Paris pentru mașini pe baterii și vine vopsit în nuanța Night Blue sau cea albă, la pachet cu jantele din aliaj ușor de 16″ Seidon.

La interior avem tapițerie inspirată din nautică, finisaje dintr-un material ce imită lemnul și sistemul de infotainment de top, cel de 9.3″ cu ecran amplasat vertical.

Zoe Riviera Edition are echipamente standard precum cameră de marșarier, sistem Easy Park Assist și o premieră pentru acest model, Active Emergency Braking cu detectarea pietonilor, sistem ce funcționează la viteze între 6 și 80 km/h, folosind o cameră amplasată în zona oglinzii retrovizoare și a unui radar montat în grilă.

Renault Zoe poate fi achiziționat în două versiuni de putere, cu două variante diferite de baterie:

  • LIFE 40 kWh R110 – 30.350 Euro cu TVA (300 km autonimie)
  • LIFE 52 kWh R110 – 31.050 Euro cu TVA (395 km autonimie)
  • ZEN 52 kWh R135 – 32.250 Euro cu TVA (395 km autonimie)
  • INTENS 52 kWh R135 – 33.250 Euro cu TVA (395 km autonimie)

Dacă va ajunge în România, Zoe Riviera Edition va fi mai scump decât un INTENS.

Producătorul francez și-a mărit gama vehiculelor electrificate destul de mult în ultima perioadă, începând cu Clio Hybrid, Captur PHEV, Megane PHEV și terminând cu noul Twingo Z.E.