Renault Morphoz, concept electric cu ampatament variabil

Renault-Morphoz-Concept-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault pregătise un concept frumos pentru Salonul Auto de la Geneva, concept care va trebui dezvăluit la alt salon deoarece celebrul eveniment elvețian a fost anulat.

Chiar și așa, producătorul francez a decis să ne arate conceptul electric Morphoz, nume ales deoarece crossoverul își poate schimba forma.

Construit pe noua platformă CMF-EV ce va fi folosită de viitoarele modele electrice Renault, Morphoz are două moduri de rulare. City, în care mașina măsoară 4.4 metri, ampatamentul are o lungime de 2.73 metri, iar acumulatorul de 40 kWh îi poate oferi o autonomie de 400 km.

Trece mașina în modul Travel și Morphoz devine un crossover de 4.8 metri lungime, cu un ampatament de 2.93 metri. Acest mod permite instalarea unei baterii Travel Extender de 90 kWh ce mărește autonomia totală la 700 km. Instalarea bateriei se face la stațiile de încărcare specifice, iar tot procesul durează câteva secunde. Același lucru se întâmplă și la întoarcere, atunci când Morphoz se scurtează pentru modul City.

Morphoz urmează limbajul de design Family Petal ce urmează a fi adoptat de gama de electrice are Rombului din Hexagon, vopseaua poartă numele de Ivory Gold, iar detaliile Electric Yellow creează acel contrast puternic pe care îl au majoritatea conceptelor. Totodată, Modelul francez va avea o semnătură luminoasă distinctă în forma literei C, o marcă a viitoarelor electrice Renault. Și probabil Morphoz este primul automobil, fie el și concept, care să vină cu guri de ventilație în capotă pentru procesoarele sistemelor complicate de la bord, precum inteligența artificală, 5G, autonomie Level 3 sau interfața om-mașină.

Interiorul este coșmarul oricărui inginer de ergonomie german, volanul este un dreptunghi cu un ecran de 10.2″, bordul este compus din cel puțin trei ecrane, iar scaunele pot fi mutate în diverse și nebănuite poziții.