11 displayuri și inteligență artificială, interiorul lui Faraday Future FF 91 e din alt film

Faraday-Future-FF-91-production-interior-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În ciuda problemelor financiare și administrative prin care trece Faraday Future, producătorul californian de modele electrice a prezentat interiorul primului său automobil, FF 91.

Nici nu știu cu ce să încep. Hai, mai bine, cu zona spate, acolo unde în locul unei banchete tradiționale stau două fotolii numite Zero-Gravity Seats. Acestea folosesc tehnologie NASA și creează o postură naturală a corpului, distribuing masa acestuia în mod ideal. Mai mult, Faraday Future le-a oferit o posibilitate de înclinare de 60 grade, sau poziția cea mai confortabilă, după cum declară chiar ei. Povestea nu se termină aici, pasagerii având ajustări electrice pe 14 direcții, încălzire, ventilație și masaj. Și dacă nu îți ajunge nici asta, încearcă „Spa Mode”, un program prin care luminile ambientale și sistemul de sonorizare creează o ambianță relaxantă.

Tot în spate găsim și două monitoare pentru distracția norocoșilor ce vor sta pe fotoliile Zero Gravity. Aceștia au nu mai puțin de trei modemuri 4G LTE la bord, aplicații precum Alexa, Sharedrop și chiar posibilitatea de a conecta patru device-uri Bluetooth la sistemul de infotainment. Numit FFAI, acesta dispune de inteligență artificală ce anticipează nevoile fiecărui pasager mulțumită unor camere cu recunoaștere facială, a multitudinii de senzori și a unui software demn de un film SF. Citind și analizând starea ta, FFAI va schimba temperatura, muzica sau mirosul din interiorul mașinii. Să ne înțelegem, nimeni nu îmi schimbă mie muzica.

Vă las să ghiciți câte displayuri sunt la bordul noului și încă nedisponibilului Faraday Future FF91. Greșit, 11. Cel mai mare este cel de 27″ ce coboară din plafon în condițiile bifării de pe lista de opționale a pachetului Rear Cinema Experience. Ecranul central are dimensiunea de 15.4″ și poartă numele de Central Hub Display, iar tabloul de bord are și el o diagonală considerabilă, 11.6″. Deasupra acestuia se află cel mai mare head-up display din industrie, iar dacă vă uitați atent veți vedea că oglinda retrovizoare este tot ecran digital. Stați, că nu am terminat, pasagerul față are un display enorm în cazul în care cel central nu îi ajunge, iar fiecare ușă are propriul său mini display pentru controlul climatizării, a zonelor acustice sau a sursei media.

Toate aceste dotări nu puteau fi vândute fără sistemul de propulsie cu un număr nespecificat de motoare electrice, dar care produce 1.065 cai putere și poate propulsa SUV-MPV-crossoverul californian de la 0 la 96.5 km/h în mai puțin de 3 secunde. De stocarea curentului electric se va ocupa un pachet de acumulatori de 130 kWh, mai mare decât al oricărei Tesla actuală (Cybertruck nu se pune). Inginerii Faraday Future declară o autonomie de peste 600 km și o capacitate de încărcare de peste 800 km pe oră. Practic, folosind o stație de încărcare ce poate furniza curent la viteza cu care bateria o poate înmagazina, vei avea autonomie maximă în doar 40 minute. Dacă dorești să îți încarci mașina acasă, vei ajunge de la 50% încărcare la 100% în 4 ore și jumătate.

Tehnologie, putere și autonomie, viitorul Faraday Future sună bine…păcat că sunt la un prag de faliment.