Dodge Challenger împlinește jumătate de secol, nu dă semne de oboseală

dodge-challenger-50th-edition-la-live-pics-12

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dodge Challenger a apărut într-o perioadă în care producătorul american mai avea un muscle car în gamă, Charger. Asta nu a ajutat prea mult modelul american, având o carieră de destul de scurtă pe piață, doar cinci ani, spre deosebire de cei 12 ai lui Charger. A existat și o a doua generație, dar aceea nu era altceva decât un Mitsubishi Galant Lambda cu altă siglă.

Cu toate acestea, Dodge a ales să reînvie numele de Charger pe o berlină și să se folosească de istoria destul de săracă a lui Challenger pentru noul său muscle car în anul 2008. Și iată-ne la sfârșit de 2019, la Salonul Auto de la Los Angeles cu noul Challenger 50th Anniversary Edition. Jumătate de secol, fie ea și întreruptă, dar măcar a apucat să o vadă.

Ediția aniversaraă aduce după sine șapte nuanțe ce amintesc de modelul original (Gold Rush, Frostbite, Hellraisin, Sinamon Stick, TorRed, F8 Green, Go Mango), o capotă neagră satinată cu o gură de aerisire Shaker, faruri cu embleme ’50’ iluminate și preferatele mele, jantele Gold Rush. Plafonul și capacul portbgajului au primit tratamentul de înnegrire, la fel și bușonul de combustibil care acum te anunță unde trebuie să bagi benzină, având inscripția ‘FUEL’ adăugată.

Pasagerii se vor lăfăi în scaune încălzite și ventilate îmbrăcate în piele Nappa sau Alcantara și cusături contrastante Sepia. Emblemele ’50’ de la interior sunt brodate, iar finisajele chiar sunt din fibră de carbon, nu imitație ieftină.

Interesantă este decizia celor de la Dodge în ceea ce privește producția noului Challenger 50th Anniversary Edition. Fiecare dintre cele patru echipări disponibile (GT RWD, R/T Shaker, R/T Scat Pack Shaker, R/T Scat Pack Shaker Widebody) va avea alocată câte 490 unități, împărțite în mod egal la culorile disponibile. Asta înseamnă 70 mașini cu aceeași echipare și culoare, sau 1.960 în total. La mulți ani, Charger!