Karma Revero GTS, mai bine îți iei Tesla sau Taycan

karma-revero-gts-la-show-2019-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum opt ani, mașina asta purta numele de Fiker Karma. Obișnuia să fie un model electric cu range extender, precum BMW i3 sau Opel Ampera. Acum șapte ani, compania a dat faliment. Acum trei ani, cineva a cumpărat ce a mai rămas din ea și a reînceput să producă acest model sub numele de Karma Revero, în timp ce Henrik Fisker s-a dus să dea faliment cu noul Fisker.

Și uite așa, la Salonul Auto de la Los Angeles am văzut noua Karma Revero GTS, o nouă versiune de top a fostului rival pentru Tesla Model S. La 149.950 $ preț de pornire, aproape mă apucă râsul. Apoi aflu că atinge 96 km/h în 3.9 secunde și tot mă apucă râsul. Livrările încep în primul trimestru al anului 2020, dacă vrei să comanzi una și te afli în State.

Revero GTS are câteva detalii ce îl diferențiață de un Revero sau Revero GT, precum finisajele din fibră de carbon, sistemul de sonorizare Soloscape 7.1 cu 570 W sau butoanele cu feedback haptic ale volanului. Spre deosebire de vechiul Fisker Karma, acest model măcar primește update-uri de software over-the-air. Adică wireless.

Două motoare electrice se ocupă de propulsia lui Revero GTS, iar o unitate BMW B38 cu trei cilindri în linie, turbo, este folosit pe post de generator de curent la nevoie. Motorul îl știți de pe BMW i8, este același. Pentru anul 2020, să ai un acumulator de doar 28 kWh și o autonomie electrică de doar 128 km e cam puțin. Dar există clienți, acei 1000 pe an, care vor să nu aibă grija autonomiei la drum lung, dar care preferă liniștea electrică în oraș. Rezervorul de benzină al mașinii îi permite o autonomie totală de 580 km. Problema e că încept automobilele exclusiv electrice să o ajungă din urmă la capitolul acesta.

Pentru că GTS se vrea a fi Revero-ul sportiv, clienții pot alege Launch Control dacă sunt în modul Sport. Generatorul pornește, ceasurile de bord se transformă într-un cronometru și tu ai plecat. Celelalte două moduri poartă numele de Sustain și Stealth și sunt cele pe care ți le recomand să le folosești. Nimeni nu vrea să plece de pe loc tare cu o mașină de 2.4 tone.

Karma Revero GTS poate fi configurat cu scaune ventilate, finisaje din stejar sau ulm, piele fină sau sistem activ de anulare a zgomotului exterior. Dacă vrei să pierzi și mai mult la revânzare, poți alege un interior unic, la comandă, cu materiale, cusături și chiar bijuterii după gusturile tale.