333 de cai putere pentru exact 333 de nebuni de Volkswagen Golf. Power, noise, smoke, fun.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Se poartă edițiile limitate. Volkswagen Golf de ce să nu aibă una?! Mai ales una din asta nervoasă, cu motor turat și eșapament turbat… acum cât se mai poate.

 

Ce este?

Un Golf vitaminizat. De fapt e un Golf vitaminizat supradozat, pentru că baza lui e un R Performance. Motorul lui – unul cu ardere internă și turbină – dezvoltă 333 de cai-putere și 420 newton-metri, are tracțiune pe toate roțile, frâne de top, tobe mai zgomotoase și tot soiul de accesorii unice care încântă adolescenții pe bune și adolescentul care sălăsluiește în fiecare pasionat de mașini, indiferent de vârsta din buletin.

Dincolo de vopseaua specială (mai multe culori disponibile), de accente negre și alte artificii estetice pe la interior și exterior, se remarcă sistemul Performance Torque Vectoring cu Vehicle Dynamics Manager, care distribuie puterea de propulsie nu doar între axele față și spate, ci și între cele două roți de pe puntea spate. Ba chiar au fost încărcate și niște profile aparte pentru comportamentul dinamic, denumite elocvent Drift și Special.

Cu ce se mai laudă?

Cu spontaneitate. Turbocompresorul este preîncărcat pentru a-l menține la o viteză constantă în timpul conducerii cu sarcină parțială. Este facilitată astfel o dezvoltare mai rapidă a puterii pentru accelerare, foarte practică pe șosea sau mai degrabă pe circuit – că, vorba aia, noi nu știm pe nimeni care conduce cu viteză pe șosea. Sistemul permite o exploatare optimă a cuplului chiar și în condițiile în care șoferul „se joacă” cu pedala de accelerație – cam ca la mașinile de curse, unde își are și originile.

Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 4,6 secunde – deloc rău pentru un Golf echipat cu „tehnologia trecutului” :))

Mai sunt destule accesorii și sisteme pe R 333, dar nu le mai precizez. Cumva te aștepți ca o mașină de peste 75.000 de euro să le aibă oricum. Prețul e mare, dar nu cred să fie o problemă de vânzare a seriei, pentru că doar 333 exemplare vor fi produse în septembrie și livrate în octombrie 2023.

„Fiecare client poate fi sigur că are în garaj un vehicul extrem de rar și un potențial obiect de colecție”. – spune Peter Jost, Head of Marketing & Sales, Volkswagen R.

Și se pare că toți cei 333 de clienți vor putea să își ridice mașina de la Autostadt, în cadrul unui eveniment mai special.
Dacă tot plătești, stai în față. …Chiar pe scaune cu tetiere integrate, piele perforată și logo R cusut cu ață albastră – cele mai cele scaune, din cel mai cel Volkswagen Golf R. 

Imagini: Volkswagen
Linkuri:
RO: https://www.volkswagen.ro/
Autostadt: https://www.autostadt.de/en/explore
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici