46 de opere ale lui Pablo Picasso sunt expuse în București, la MARe. De neratat.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Într-un dialog peste timp, cele 46 de opere ale lui Picasso sunt însoțite de 50 de lucrări ale unor artiști români contemporani, inspirați de creativitatea și spiritul său.

 

Este pentru prima dată, de la expoziția de referință din 1968, când România găzduiește un număr atât de mare de lucrări ale unuia dintre cei mai cunoscuți artiști ai tuturor timpurilor. Cele 46 de opere ale lui Pablo Picasso (picturi, desene, gravuri) sunt completate în cadrul expoziției „Efectul Picasso” de 50 de lucrări (picturi, sculpturi, fotografie, ceramică, graffiti) semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera acestui colos al artei moderne.
Printre artiștii români expuși se numără Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Ștefan Bertalan, Alma Redlinger, Neculai Păduraru, Vasile Gorduz, Florin Mitroi, Victor Man, Silvia Radu, Dumitru Gorzo.

Expoziția comemorează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, în 1973, și va putea fi vizitată la MARe (Muzeul de Artă Recentă), în București, până pe 8 ianuarie 2024.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris, România fiind singura țară din Europa Centrală și de Est care a fost inclusă în amplul proiect lansat de Spania și Franța, printr-un parteneriat guvernamental.
Muzeul de Artă Recentă este una dintre cele 42 de instituții participante, în opt țări. Iar efortul necesar organizării unei expoziții de asemenea anvergură s-a suprapus într-un mod fericit și cu sărbătorirea celor 5 ani scurși de la inaugurarea muzeului din bulevardul Primăverii 15, București.

Partener de tradiție al artei, Porsche a susținut vernisajul expoziției ”îmbrăcând” un 718 Cayman în stilul marinăresc făcut celebru de Picasso.

Pablo Picasso (Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso) s-a născut în 25 octombrie 1881 la Malaga, în Spania. Este cunoscut ca pictor, sculptor, gravor, ceramist și designer de teatru – unul dintre cei mai importanți artiști din perioada modernă, fără îndoială cel mai cunoscut publicului. A avut o carieră artistică foarte efervescentă, îndelungată, din 1897 până în 1973. A murit la 8 aprilie 1973, în vârstă de 91 de ani, la Mougins, în Franța.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici