TUSK – un Dodge Charger din 1969, revigorat de Ringbrothers

Dodge Charger TUSK – Ringbrothers

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O bestie cu 7 litri sub capotă și 1.000 de cai putere. Mai e clasică doar așa… văzută de la mare distanță.

 

Cui să nu-i placă un Dodge Charger din perioada de aur a „mușchilor din Detroit”?! Tipii de la Ringbrothers știu bine că are priză la public, așa că au ales să facă o demonstrație dintr-un Charger din ’69.

Rezultatul – TUSK – arată bestial și n-are cum să se poarte altfel decât tot la fel de bestial, pentru că sub capotă e un motoraș de 7 litri, 1.000 de cai putere și 1.290 Nm. Mopar – divizia de piese de schimb și accesorii originale pentru Chrysler, Dodge și Jeep, în prezent parte din grupul Stellantis – livrează acest V8 supraalimentat, denumit Hellephant, într-o cutie (de unde și denumirea de „crate engine”), iar tunerii sau entuziaștii cu garaje bine echipate îl pot insera în orice caroserie care îi poate face față.

Sigur că pentru un astfel de motor e nevoie de un șasiu modernizat semnificativ sau, mai bine, de un șasiu „regândit de la zero”, cum ne spun cei de la Ringbrothers.

„TUSK a durat peste 5.000 de ore pentru a fi finalizat și este o regândire radicală a clasicului Charger, îmbinând estetica unei legende din secolul al XX-lea cu calitatea riguroasă a construcției și semnăturile vizuale pentru care Ringbrothers a devenit renumit.” – Jim Ring, coproprietarul Ringbrothers

Absolut totul este personalizat și totul pare tratat cu maximum de atenție și migală. Extrem de atractive sunt și accesoriile, dar și combinația de culori care are la bază un negru special produs de BASF Galsurit, denumit „Black to the Future”.

Accesoriile mici nu le mai trec în revistă, că imaginile sunt mult mai grăitoare, dar aș preciza cutia Bowler TREMEC T-56 Magnum (manuală cu șase trepte), cardanul din carbon QA1 REV, șasiul customizat de Roadster Shop FAST TRACK, jantele HRE cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S, frânele Baer Extreme 6S și tapițeria manufacturată de Upholstery Unlimited. N-am informații despre prețul final al unui astfel de Charger, dar știu că doar motorul „la pachet” costă o nimica toată de 30.000 USD.

Imagini: Ringbrothers
Linkuri: https://ringbrothers.com/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici