Hibridul bate termicul în vânzări până și la Ferrari

Ferrari SF90 XX Spider

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Inevitabilul s-a produs: în trimestrul al treilea Ferrari a vândut mai multe mașini cu propulsie hibridă decât cu motoare exclusiv termice.

 

Pentru prima dată în istoria mărcii, Ferrari a vândut mai multe mașini hibride decât cu motoare convenționale. Bine, și astea au în primul rând motoare convenționale – celebrele guturale de la Maranello – și abia în plan secund componenta electrică, care vine să suplimenteze puterea, să augmenteze performanțele și să aducă imaginea Ferrari la zi. Dar, oricum, momentul va rămâne un reper în istoria zgomotoasă a căluțului cabrat.

Mașinile cu motoare hibride au reprezentat 51,3 % din vânzările totale ale mărcii italiene în perioada iulie-septembrie 2023.

Reușita electrificatelor este și mai impresionantă dacă avem în vedere faptul că în gama Ferrari sunt incluse astăzi doar 4 modele hibride, față de cele 9 strict termice. Dar nu te poți pune nici cu trend-ul electric, nici cu performanțele mai bune ale hibridelor – ambii factori fiind până la urmă decisivi atunci când banii nu sunt o problemă.

Așa că iată marca Ferrari vânzând în trei luni 3.459 de mașini, cu o creștere de 271 de mașini față de aceeași perioadă din 2022. Cel mai vândut model a fost 296 GTB, propulsat de un motor V6 la 120° (663 CP) cu o componentă electrică de tip PHEV (167 CP) și o autonomie pur electrică de circa 25 km (regim WLTP). 

Ferrari 296 GTB
Ferrari 296 GTB • propulsie

Un al model bine vândut a fost SF90, primul Ferrari hibrid și primul Ferrari cu tracțiune integrală. Are trei motoare electrice, dintre care două complet independente, pe axa față, al treilea fiind amplasat, ca și în cazul lui 296 GTB, între motorul termic și cutia de viteze. Puterea este împărțită astfel: 780 CP – termic (motor V8), 220 CP – electric (3 motoare), cu un total de 1.000 CP pentru versiunea Stradale. Exemplarele speciale, precum XX Spider din imaginile de mai jos, livrează o putere totală de 1.030 CP 

Ferrari SF90 XX Spider
Ferrari SF90 XX Spider

 

Imagini: Ferrari
Linkuri: https://www.ferrari.com
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici