A doua restilizare pentru Jaguar F-Type

2021-Jaguar-F-Type-Facelift-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La șase ani de la lansare, Jaguar dorește să păstreze sportivul F-Type proaspăt prin aplicarea celui de-al doilea facelift.

Dacă este să mă întrebați pe mine, mașina arăta mai bine înainte de restilizare. Farurile subțiri, grila mai mare și gurile de ventilație aproape exagerate parcă nu se potrivesc la fel de bine cu linia modelului cum o făcea fostul F-Type. Apropo de faruri, acestea au tehnologie LED pe toate versiunile, dar modelul de top va putea fi echipat cu blocuri optice Pixel LED adaptive, adică Matrix LED. Spatele nu a fost extensiv modificat, dar se bucură de o semnătură luminoasă LED nou-nouță.

Cea mai mare schimbare la interior o reprezintă noul tablou de bord digital și configurabil cu diagonala de 12.3″. În modul standard, turometrul se află în centrul displayului, însă există și un mod hartă precum la anumiți rivali. Cabina este răsfățată cu piele Windsor și crom satinat, iar câteva embleme minore ‘Jaguar Est.1935’ aduce un omagiu anului de înființare al companiei. Noul sistem de infotainment Touch Pro cu grafică actualizată are compatibilitate Apple CarPlay, Android Auto și Baidu CarLife în standard, primește update-uri over-the-air ca un smartphone și poate fi conectat la unul din cele două sisteme de sonorizare Meridian disponibile.

Disponibil atât în versiune coupe, cât și ca decapotabilă, noul Jaguar F-Type va avea o gamă de patru motorizări din care clienții pot alege:

  • F-Type: 2.0 Turbo 300 CP, 400 Nm, Quickshift RWD, 0-96 km/h în 5.4 s, 250 km/h V-MAX
  • F-Type V6: 3.0 V6 Supercharged, 380 CP, 460 Nm, Quickshift RWD/AWD
  • F-Type V8: 5.0 V8 Supercharged, 450 CP, 580 Nm, Quickshift RWD/AWD, 0-96 km/h în 4.4 s, 285 km/h V-MAX
  • F-Type R: 5.0 V8 Supercharged, 575 CP, 700 Nm, Quickshift AWD, 0-96 km/h în 3.7 s, 300 km/h V-MAX

Transmisia automată Quickshift este o versiune îmbunătățită a celei cu opt rapoarte de la ZF, iar toate exemplarele F-Type vor dispune de o evacuare activă. Ca să nu îți trezești vecinii, V8-urile vin cu funcția Quiet Start ce nu deschid valvele până mașina nu se află în sarcină. Dacă totuși ai ceva cu vecinii tăi, această funcție poate fi dezactivată trecând mașina în Dynamic Mode sau apăsând pe butonul de evacuare înainte de a porni motorul.

Cu excepția lui F-Type R, celelalte motorizări vor putea fi configurate cu trei echipări diferite: F-Type, R-Dynamic și First Edition. Aceasta din urmă va fi vopsită în nuanța Dorchester Grey cu jante de 20″ cu cinci spițe, vopsite și ele în Gloss Technical Grey. La interior, First Edition va fi echipat cu scaune electrice ajustabile pe 12 direcții, îmbrăcate în piele Windsor și cusături contrastante Light Oyster. Mai există o combinație piele Mars-cusături Flame Red. Alte detalii ce merită menționate sunt bordul îmbrăcatîn Alcantara, padelele din aluminiu sau plafonul Ebony Suedecloth.