A110S, sportiva franceză ce se poate ține după Cayman

03a472b7-2019-alpine-a110s-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Alpine A110 este acea bijuterie a lumii auto pe care jurnaliștii o iubesc, dar nimeni nu prea o cumpără.

Ei bine, pentru a crește atractivitatea modelului, compania deținută de francezii de la Renault a lansat un model mai puternic și mai sportiv, numit A110S.

Mașina vine cu un set nou de jante GT Race de 18″ încălțate cu anvelope Michelin (ce altceva?) Pilot Sport 4 și cu un sistem de frânare Brembo cu discuri portocalii de 320 mm pe față.

Exteriorul a primit câteva detalii fabricate din fibră de carbon, pe lista de opționale se vor regăsi un set de jante ultraușoare, o vopsea mată și un plafon din fibră de carbon ce mai scade 1.9 kg din masa mașinii și coboară puțin centrul de greutate deja scăzut.

Cabina cu două locuri ascunde scaune sport Sabel cu tapițerie Dinamica și cusături contrastate de culoare portocalie, același model găsindu-se și pe volan. Finisajele din fibră de carbon nu lipsesc nici ele, pedalele sunt construite din aluminiu, iar sistemul audio este furnizat de Focal Audio.

Motorul Renault 1.8 TCe poziționat median a primit 40 cai putere în plus, ajungând la un total de 292, iar cuplul maxim este de 320 Nm. Prin comparație, același motor montat pe Renault Megane R.S. Trophy dezvoltă 300 CP și 400 Nm. Motivul pentru care Alpine a ales o cifră mai mică este faptul că A110S cântărește doar 1114 kg la gol. Cu ajutorul transmisiei automate cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte de origine Getrag, micuța sportivă franceză poate atinge 100 km/h în doar 4.4 secunde, iar plafonarea are loc abia la 260 km/h.

Pentru a evidenția cât de diferit este A110S față de modelul normal, arcurile sunt cu 50% mai rigide, iar bieletele antiruliu sunt de două ori mai rigide. Amortizoarele noi scad garda la sol cu doar 4 mm, dar efectul pe care ele îl produc este semnificativ.

Abia la sfârșitul anului este programată intrarea pe piață a lui A110S, la un preț de pornire de 66.500 Euro cu TVA în țara de origine.