ABT A1 Sportback se poate lua la trântă cu Golf GTI

5b9d616e-abt-audi-a1-tuning-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu doar mașinile mari și puternice merită modificate, chiar și cele mici au mult potențial dacă devii creativ.

Dacă puteam ghici primul tuner ce va personaliza noul Audi A1 Sportback, aș fi zis ABT Sportsline. Și aș fi avut dreptate, deoarece nu cred că există produs VAG de care să nu se atingă nemții.

Versiunea în cauză este 40 TFSI, care la noi în țară pleacă de la 29.870 Euro cu TVA și care are sub capotă motorizarea lui VW Polo GTI, un 2.0 TFSI ce produce 200 CP și 320 Nm. ABT s-a jucat puțin cu softul motorului și a reușit să stoarcă 240 CP și 360 Nm, gândindu-se și la durabilitatea pe termen lung a acestuia.

Mașina a fost coborâtă cu 25-30 mm folosind arcurile ABT, iar jantele ABT Sport GR de 18″ pot fi vopsite fie în negru mat, fie în negru lucios. Această motorizare este disponibilă doar în echiparea s line, așa că nu a fost nevoie de alte detalii estetice pentru a pune în valoare forma lui A1 Sportback.

Detalii de performanță nu au fost făcute publice, însă mașina stock este deja destul de fâșneață. Plusul adus de ABT sigur nu va dăuna. Și pun pariu că dacă te duci cu un Polo GTI vei primi același tratament.