Porsche 99X Electric este noua armă de circuit a nemților

525ea91c-porsche-99x-electric-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche trage tare pentru a deveni unul din jucătorii importanți pe piața mașinilor electrice. Pe lângă noul Taycan, model ce își va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt, producătorul german a mai dezvăluit și noul 99X Electric, monopostul cu care va spera să câștige titlul în Formula E în sezonul 2019/2020.

Modelul de curse are cifra 9 de două ori în nume pentru a evidenția importanța Formulei E și va fi o platformă de dezvoltare pentru viitoarele modele de stradă Porsche.

În Formula E, aerodinamica, șasiul și bateria (produsă de Williams) sunt standardizate, însă sistemul de propulsie se poate dezvolta și, poate cel mai important, software-ul acestor componente este cel care face diferența.

Monoposturile produc 272 CP în regim de cursă, 306 CP în Attack Mode și 340 CP în regim de calificare. Primii 100 km/h sunt atinși în 2.8 secunde, iar viteza maximă este de 280 km/h.

Bestiile electrice vor fi strunite de foștii câștigători ai Cursei de 24 ore de la Le Mans, elvețianul Neel Jani și germanul André Lotterer.