Acestea sunt conceptele Bugatti ce nu au văzut lumina zilei

Bugatti-Atlantic-Concepts-04CarScoops

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen avea multe planuri cu Bugatti, planuri ce nu au mai văzut lumina zilei. Producătorul francez s-a gândit că ar fi frumos să ne prezinte câteva din modelele pe care le-a gândit, dar care nu au avut norocul să primească verde pentru a ajunge pe străzi, în garaje sau chiar în fața publicului.

Primul concept ce trebuia fabricat, în opinia mea, era Veyron Barchetta, opera lui Achim Anscheidt, șeful de design Bugatti la vremea respectivă, în 2008. În esență, Barchetta era un Veyron Grand Sport Vitesse cu o caroserie tip speedster. Din acel model nu au mai rămas decât farurile, ce și-au găsit o casă pe noul Divo, bazat pe Chiron. S-a renunțat la acest model deoarece ar fi concurat ca și model de business cu ceea ce făcea Lamborghini la vremea respectivă (Reventon, Veneno, etc).

Dieselgate a omorât și două modele Bugatti, dacă vă vine să credeți. Concernul VAG dorea un model sub Chiron în gamă, altul peste. Sub Chiron s-ar fi aflat Atlantic, vândut atât cu o caroserie de coupe, cât și cu una tip roadster. După 18 luni de dezvoltare și după toată tehnologia împrumutată de la Porsche Taycan, urmașul lui Type 57 Atlantic, scandalul celebru a tăiat avântul lui Atlantic, ce trebuia să fie prezentat la Pebble Beach, iar proiectul a fost abandonat. Mașina urma să fie vândută atât cu unitatea 4.0 V8 TFSI a lui Lamborghini Urus, dar și cu sistemul de propulsie electric al Taycanului.

Ultimul, dar și cel mai spectaculos model Bugatti ce nu a trecut de stadiul de concept este W16 Coupe ‘Rembrandt’. Gândit ca o alternativă cu motor frontal a lui Chiron, Rembrandt i-ar fi adus un omagiu sculptorului Rembrandt Bugatti, fratele lui Ettore Bugatti, decedat la doar 32 ani. Spectaculosul GT urma să folosească unitatea W16 quad turbo de 1.500 cai putere de pe Chiron, piese 100% fabricate pentru acel model, precum și farurile sau stopurile pe care le știm de la Bugatti La Voiture Noire. Fiind vârful de gamă, W16 Coupe ‘Rembrandt’ ar fi costat undeva pe la 18 milioane Euro.