Aston Martin DBX by Q, SUV-ul lui Bond, James Bond

Aston-Martin-DBX-Q-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Aston Martin profită destul de mult de parteneriatul său cu brandul 007, atât de mult încât și-a numit divizia specială de personalizare Q.

La Salonul Auto de la Geneva vom vedea SUV-ul Aston Martin DBX by Q, un model special, dar nicidecum limitat. Nuanța aleasă a fost Xenon Gray, iar jantele de 22″ au fost vopsite în negru. Există și câteva detalii din fibră de carbon la exterior, iar pragurile interioare sunt eloxate și finisate, de asemenea, în negru.

Fibra de carbon este materialul ales și pentru interior, mai precis pentru toată consola centrală fabricată din 280 straturi din această fibră. Doar această componentă a durat 90 ore să fie construită. Evident, mai există finisaje din fibră de carbon și în alte părți, dar niciuna de magnitudinea consolei.

Q by Aston Martin va oferi trei nivele de personalizare pentru DBX:

  • Accesories – Numele spune totul
  • Collection – Piese și detalii construite de Q special pentru DBX
  • Commission – Gândit pentru cei mai pretențioși clienți, aceștia pot comanda orice piesă din aproape orice material, la un preț deloc mic

De propulsia lui DBX s-a ocupat AMG, cu al său V8 biturbo de patru litri și lubrifiere cu carter umed (M177). În această confiurație produce nu mai puțin de 550 cai putere și 700 Nm, adică mai mult decât rudele sale cu două uși. Transmisia folosită este una nou-nouță cu nouă rapoarte și convertizor de cuplu, iar tracțiune integrală cu diferențial central activ și diferențial cu patinare limitată pe puntea spate transmit toată acea putere la roți. Rezultatul se traduce printr-un sprint de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde (timp identic cu cel al lui Bentley Bentayga V8) și printr-un plafon nelimitat electronic de 291 km/h. Nu e rău pentru un model de 2.245 kg la gol.

Aston Martin DBX are un preț de pornire de 193.000 Euro, versiunea by Q mai adaugă câteva zeci de mii lejer, iar clienții fără griji financiare pot chiar dubla prețul SUV-ului dacă aleg nivelul de personalizare Commission.