Aiways U6ion, concept chinezesc cu dronă și scuter electric încorporate

Aiways-U6-ion-Concept-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pe lângă primul SUV chinez destinat întregii piețe europene, Aiways mai avea în plan pentru Salonul Auto de la Geneva și concepul U6ion.

După anularea evenimentului elvețian, U6ion a fost dezvăluit exclusiv online, în urma unui eveniment ce a avut loc la Shanghai. U6ion este un concept, da, dar este și un model de preproducție, un U6 aproape gata de o carieră pe străzile asiatice și europene, fiind un SUV-coupe cum dictează piața.

Designul nu ar putea fi pe gustul tuturor, pe al meu sigur nu este, dar are câteva artificii interesante, precum gurile de aerisire de sub far ce au rolul de răci frânele, partea frontală cu grila situată extrem de jos sau jantele de 21″ create în tunelul de vânt cu scopul de a disipa orice turbulență aerodinamică. Spatele este și mai controversat, pe deoparte pentru că acel eleron ar putea afecta vizibilitatea deja precară, iar pe alta pentru că toată partea posterioară pare copiată de la modelele Lynk & Co. Desigur, mai sunt elementele precum difuzorul cu reflector central sau vopseaua în două tonuri care mai diferențiază produsele chinezești unele de celelalte, dar s-a ales acest design deoarece coeficientul aerodinamic rezultat este de 0.27, foarte bun pentru această clasă.

Volanul pătrat și tăiat deasupra probabil nu va intra în producția de serie, dar ce frumos ar fi dacă am putea cumpăra așa ceva. Tabloul de bord digital este motivul pentru care s-a ales acea soluție, mânerele de uși au fost înlocuite de curele textile, precum la mașinile de curse, iar schimbătorul de viteze este inspirat de către manetele de accelerație din iahturi. Ecranul sistemului de infotainment are diagonala de 14.6″, iar deasupra lui nu este un webcam, ci un mic roboțel, adică asistentul virtual care poate comunica prin comenzi vocale cu pasagerii sau sistemele mașinii.

Aiways U6ion are loc pentru doar patru pasageri, dispune de un loc între scaunele spate pentru o dronă și telecomanda ei, iar în portbagaj se află un mic lăcaș pentru un scuter electric. Se gândesc la toate chinezii ăștia.