Alfa Romeo Tonale, viitorul SUV italian hibrid

8ef34175-alfa-romeo-unveils-tonale-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

SUV-urile compacte fac legea în Europa. E normal ca toți producătorii să vrea să atace acest segment, fie că vorbim de segmentul premium sau mainstream.

Tocmai de aceea Alfa Romeo a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un concept numit Tonale, precum o trecătoare montană din nordul Italiei.

Interesant este că mașina dispune de un propulsor hibrid. Dacă este să mă întrebați pe mine, este același sistem hibrid regăsit sub capotele modelelor Jeep Renegade și Compass Hybrid.

Designul nu ai cum să îl confunzi cu altceva, vorbim de o Alfa din cap și până în picioare. Faruri ascuțite, grila Scudetto și jantele cunoscute, ADN-ul italienilor este impregnat peste tot în Tonale. Apropo de jante, aici au dimensiunea de 21″.

Interiorul este răsfățat cu materiale precum aluminiul, pielea sau Alcantara, postul de conducere este orientat spre șofer, găsim și celebrul selector DNA, un tablou de bord digital cu ecran de 12.3″, precum și un sistem de infotainment cu ecran de 10.25″.

Sistemul de infotainment dispune de două funcții aproape inutile. Primul se numește Alfista și te conectează la diferite eventimente Alfa Romeo, îți afișează știri despre Alfa Romeo și îți oferă posibilitatea de a câștiga bilete VIP la diferite evenimente.

Al doilea, numit Paddock, este un magazin de piese și accesorii Alfa Romeo, fie pentru mașină, fie pentru tine.

Modurile de rulare ale lui Tonale sunt diferite față de cele ale modelelor tradiționale. Dynamic a fost înlocuit de Dual Power, acolo unde ambele motoare lucrează pentru a-ți putea oferi performanță maximă. Natural înseamnă cel mai bun compromis între propulsorul termic și cel electric, iar Advance E este modul exclusiv electric.