Angajații Audi vor purta exoschelete

Audi-Exoskeleton-02

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi a demarat un studiu comparativ între două exoschelete ce sunt proiectate pentru angajații săi. Acestea vor ajuta muncitorii de la fabrici cu manevre prin care aceștia trebuie să ridice obiecte deasupra capului, protejându-le articulațiile și reducând stresul asupra mușchilor.

Deocamdată, un număr de 60 angajați folosesc aceste exoschelete, iar rezultatele vor fi analizate după o perioadă de câteva săptămâni de muncă. Departamentele unde este nevoie de aceste structuri de suport sunt vopsitoria, linia de asamblare și costrucția uneltelor de la fabrica din Ingolstadt.

Primele întrebări la care Audi vrea să răspundă cu acest proiect sunt câtă mobilitate restricționează aceste exoschelete, cât suport și ajutor le oferă angajaților și cum se simte materialul din care sunt fabricate după o perioadă de purtare destul de mare.

Proiectate să ajute angajații cu munca individuală a acestora, Ottobock Paexo și Skelex 360 se poartă precum un rucsac, adică pe umeri cu prindere precum o curea în jurul taliei. Când persoana ce poartă așa ceva are de ridicat ceva, exoscheletul absoarbe o parte din stresul resimțit de brațe și îl transferă pur mecanic către șolduri.

Nu este prima dată când Audi face asemenea experimente, totul a început acum patru ani cu diferite proiecte pilot menite să ușureze viața angajaților săi.