Aston Martin revine în Formula 1 începând cu 2021

EPdjwMtWAAIAXVU

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Echipa cu care Michael Schumacher și-a început cariera de pilot în Formula 1 își schimbă, încă o dată, numele, devenind Aston Martin F1 Team începând cu sezonul competițional 2021.

Echipa din Silverstone a început drept Jordan Grand Prix. În 2006, aceasta a fost redenumită Midland, Apoi Spyker cu un an mai târizu, iar din 2008 o știm cu toții de Force India. Doar că la mijlocul lui 2018 toată organizația a fost vândută către miliardarul Lawrence Stroll, iar numele s-a schimbat din nou, devenind Racing Point F1. Stroll nu doar că a devenit proprietarul echipei, dar și-a pus fiul, pe Lance Stroll, în postura de pilot titular.

Mai mult, Stroll a achiziționat acum și 16.7% dintre acțiunile Aston Martin, în valoare de 240 milioane $, iar Aston Martin va reveni în Formula 1 după o absență de peste jumătate de secol. Investiția suplimentară și numele cu istorie vor împinge echipa să fie și mai performantă începând cu anul 2021, atunci când schimbările de regulament vor da peste cap clasamentul echipelor. Aston Martin va continua să folosească sistemele de propulsie hibride furnizate de Mercedes-AMG, așa cum DBX, Vantage și DB11 folosesc V8-ul AMG M177.

Ce se va întâmpla cu sponsorizarea Aston Martin din cadrul echipei Red Bull Racing? Acest contract va fi încheiat la final de 2020, dar cele două companii vor continua să lucreze la hypercarul Valkyrie.

Racing Point F1 va dezvălui monopostul RP20 în data de 17 februarie în Mondsee, Austria, iar testele din presezon vor începe două zile mai târziu, pe Circuit de Catalunya, lângă Barcelona.