Aston Martin V12 Vantage S

Frankfurt_ 18

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este cel mai rapid model de serie Aston Martin. Și nici nu este cel mai scump model al gamei…

Anul acesta Aston Martin își serbează Centenarul și era clar că vom vedea mașini speciale produse de britanici. Acesta este V12 Vantage S, mașina ce devine cel mai mai rapid model de serie Aston Martin. El este propulsat de un motor V12 de șase litri cu 573 CP și 620 Nm, valori transmise către roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze de tip manuală-robotizată cu șapte trepte. Nu a fost confirmată oficial valoarea exactă pentru 0-100 dar constructorul promite că va fi o cifră sub patru secunde. Viteza maximă a fost totuși anunțată: 330 km/h.

V 12 Vantage S este echipat cu suspensii reglabile ce au fost create împreună cu Bilstein iar sistemul de frânare a fost dezvoltat alături de Brembo. Jantele cu design special pot fi încălțate cu anvelope Pirelli – all-weather sau semi-slick-uri. Capota motorului este stilizată special la fel și spoilerele. Sistemul de evacuare se anunță foarte zgomotos și a fost reproiectat pentru a fi mai ușor.

Toată mașina cântărește doar 1.665 kg. Grila motorului este mai mare pentru că motorul V12 are nevoie de o mai bună aerisire iar forma sa este ușor modificată față de cea a precedentului V12 Vantage.

Pentru interior se pot comanda scaune ultra-ușoare, tapițerie Alcantara sau piele cu o cusătură cu nuanță contrastantă și un pachet de inserții din carbon veritabil. Încă nu a fost anunțat prețul oficial.