Aston Martin Vanquish 25, restomod chiar de la sursă

e42ee225-aston-martin-vanquish-25-callum-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Poate nu ați auzit de Ian Callum, dar sigur i-ați admirat munca cel puțin o dată în ultimii 20 ani. Este fost designer șef la Aston Martin și Jaguar, iar acum și-a lansat propria sa companie de design. Primul său proiect este bazat pe o mașină desenată tot de el acum aproape două decenii și poartă numele de Aston Martin Vanquish 25.

Callum Designs și R-Reforged lucrează de un an și jumătate la mașina ce va fi limitată la 25 unități. Scopul este de a actualiza atât designul, cât și hardware-ul super GT-ului britanic. Vanquish are un design departe de a fi desuet, însă Callum a realizat peste 100 schimbări și rafinări. Aerodinamica a fost îmbunătățită cu elemente din fibră de carbon, iar farurile și stopurile au primit tehnologie LED pentru a fi în pas cu timpurile. Există și finizaje din carbon ce nu au rol aerodinamic, ci doar estetic, ceea ce nu se poate spune despre difuzorul nou. Evacuările noi pe care acesta le găzduiește, în schimb, fac toți banii.

Mașina reușește să amintească de anumite modele de curse Aston Martin (DBRS9, spre exemplu) cu a sa gardă la sol coborâtă cu 1 cm sau cu jantele forjate cu 22”. Anvelopele Michelin de înaltă performanță au fost și ele evidențiate cu puțin alb. Poate nu se observă din prima, dar ecartamentele au fost lățite, iar suspensia dispune de arcuri și amortizoare actuale. Bieletele antiruliu au fost și ele înlocuite pentru o manevrabilitate îmbunătățită și pentru un feedback mai bogat al direcției. Plusul de agilitate este ținut în frâu de către un set de frâne ceramice Aston Martin de ultimă generație.

V12-le aspirat de 5.9 litri, cireașa de pe tort a lui Vanquish, a fost răsfățat cu un nou ECU, un ax cu came reproiectat, iar sunetul deja orgasmic a fost recalibrat cu o evacuare modernă. De la 527 cai putere (cât producea versiunea de top, Vanquish S), acum avem 587. Punctul său slab, transmisia automată robotizată cu șase trepte, poate fi schimbat cu una automată cu hidroconvertizor de cuplu. 

Prima schimbare pe care o observăm la interior este lipsa scaunelor spate, mașina devenind mai aerisită și mai practică. Cele din față sunt complet noi, oferă un suport superior și o poziție mai joasă. Bordul a fost înlocuit cu unul fabricat complet din fibră de carbon, iar acesta include un sistem de infotainment modern cu ecran tactil de 8”, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Ceasurile de bord superbe sunt proiectate de către ceasornicarul de lux, Bremont, aceeași companie responsabilă de ceasul poziționat între gurile de aerisire centrale.

Prețul unui Callum Designs Aston Martin Vanquish 25 pleacă de la 605.000 Euro fără taxe, dar include mașina donatoare. Dacă vii cu mașina ta, te va costa mai puțin. Livrările vor începe în anul 2020. Poate părea o sumă exorbitantă, însă până și 007 va fi invidios.