Sián, primul Lamborghini hibrid va străluci la Frankfurt

691850ec-lamborghini-sian-06

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lamborghini a recunoscut faptul să singura metodă prin care mai poate justifica propulsoarele V12 sau V10 aspirate pe modelele sale este prin a hibridiza sistemul de propulsie.

Zis și făcut, acesta este noul Sián, primul supercar hibrid Lamborghini și cel mai puternic model de stradă al italienilor. Scenariul pare tras la indigo de la Ferrari cu al său nou SF90 Stradale. Numele se traduce prin flash sau fulger în italină, amintind că avem de-a face cu primul Lambo electrificat, iar designul pare că urmărește această temă. Șocant, cu linii ascuțite, semnături luminoase distincte și muchii agresive, supercarul nu va trece neobservat pe stradă. Evident că și aerodinamica a avut un cuvânt greu de spus, o mașină de acest gen nu își permite să nu taie aerul precum un cuțit.

Bazat pe Aventador, acesta folosește o versiune și mai puternică a motorului V12 aspirat de 6.5 litri de pe Aventador SVJ. Cu 785 cai putere, puteau să îl lase așa și nu zicea nimeni că este submotorizat. Dar nu, integrat în cutia robotizată se regăsește un motor electric de 34 cai putere care ajută mașina la viteze de până la 130 km/h. Per total, ansamblul hibrid produce nu mai puțin de 819 cai putere. Având tracțiune integrală, fulgerul din Bologna trece de 100 km/h în 2.8 secunde și se plafonează abia la 350 km/h.

Soluția adoptată de inginerii Lambo pentru stocarea energiei electrice este un supercondensator, spre deosebire de o baterie litiu-ion. Motivarea este viteza de încărcare și descărcare, dar și avantajul mase proprii de trei ori mai mici decât o baterie similară.

Lamborghini Sián va fi dezvăluit oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, doar 63 exemplare vor fi fabricate (1963 anul concepției companiei Automobili Lamborghini), iar fiecare dintre ele va fi atent configurat după preferințele clientului. Cu toate că nu avem date despre prețuri, toate au fost deja vândute.