Audi A3 va avea scaune fabricate din sticle PET reciclate

2020-audi-a3-upholstery-recycled-plastic-bottles-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi pregătește lansarea noului A3, frate de platformă și tehnologie cu noile Golf, Leon, Octavia și Caddy, dar spre deosebire de acestea, producătorul din Ingolstadt vrea ca tapițeria modelelor sale să fie fabricată din sticle de plastic reciclate.

Deși poate părea ciudat pentru un model cu accente premium, nu este ceva neobișnuit în industrie, doar că la viitorul hatchback Audi, până la 89% din materialele textile de la bord vor fi fabricate din plastice recliclate. Nemții spun că 45 sticle de 1.5 litri se folosesc pentru materialul textil de pe un scaun de A3, iar mocheta este construită din 62 sticle PET de 1.5 litri. Ceilalți 11% sunt o provocare pentru ingineri, este vorba despre un strat intermediar ce nu poate fi, deocamdată, confecționat din materiale reciclate deoarece nu se înțelege cu adezivul folosit, dar se lucrează la acest lucru.

Audi va oferi pe A3 trei tipuri de scaune:

  • Torsion – cusături contrastante galbene
  • Plus – piele artificială pe sprijinul lateral al scaunului
  • S Line – Combinație de culori negru cu gri și cusături gri.

Pe viitor va fi dispoibilă și o combinație de negru cu roșu și cusături contrastante, iar cine dorește tapițerie din piele o va putea comanda încă de la începutul vânzărilor.

Mari șanse să vedem cea mai nouă compactă cu patru cercuri la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare, iar motorizările vor fi preluate de la frații săi de platformă. Printre ele vor fi și două unități mild-hibrid eTSI, două versiuni plug-in-hybrid cu 204 și 245 cai putere, trei turbodieseluri de doi litri cu 115, 150 sau 200 cai putere, o versiune g-tron pe gaz natural comprimat, dar și versiunea de top S3 cu motorul 2.0 TFSI cu 310 cai putere și 400 Nm de pe noul Cupra Leon.