Audi A5 facelift, debut liniștit la Frankfurt

Audi A5 Sportback

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La scurt timp după ce am văzut noul Audi A4 facelift, nemții s-au gândit că Salonul Auto de la Frankfurt este ocazia perfectă pentru a împrospăta gama A5.

Mai subtil decât ce a primit A4, faceliftul lui A5 include toate caroseriile și constă în redesenarea pachetului estetic. Vor exista două versiuni, advanced și S line, iar farurile LED Matrix cu Audi laserlight și semnalizări dinamice vor fi oferite opțional.

Interiorul nu a fost schimbat mult, dar va exista un pachet de lumini ambientale multicolore sau noul sistem de infotainment MMI de 10.1″ creat pe scheletul MIB 3, similar cu ce oferă noile modele VW. Acesta este capabil să înțeleagă comenzi vocale complexe și dispune de multiple funcții de conectivitate. Tot pe lista de opționale se află și Audi Virtual Cockpit cu ecran HD de 12.3″. Nu trebuie uitat nici sonorizarea Bang & Olufsen Premium Sound System, scumpă, dar care face toți banii.

Inginerii au făcut suspensia standard a lui A5 rigidă, dar confortabilă. Pe lista de opționale se vor regăsi o suspensie sport și una adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Cea din urmă poate fi controlată la meniul Audi drive select, standard la toate modelele cu cel puțin 190 CP. Și sistemul de frânare a fost îmbunătățit, iar jantele au dimensiunile de până la 20″.

Așa cum ne-au obișnuit producătorii premium când lansează un model nou, ei oferă ediții speciale. A5 Coupe și A5 Sportback cu cel puțin 190 CP vor putea fi comandate în noua echipare edition one. Aceasta este bazată pe S line, dispune de suspensia sport, iar plafonul este negru. Nuanțele disponibile pentru edition one sunt quantum gray, Daytona gray, pearl effect sau district green, culoarea mașinii din imagini. La interior, clienții pot alege între pachetele S line interior sau design selection.

Prețurile noului Audi A5 pornesc în Germania de la 42.900 Euro cu TVA pentru Coupe 40 TFSI (2.0 TDI 190 CP) și urcă până la 66,500 pentru S5 Coupe TDI. Evident, aceste sume se pot umfla cu adiția numeroaselor opționale.