Audi Q8 – ultimul, dar nu cel din urmă

Audi Q8 facelift

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mai bine mai târziu decât niciodată. Audi înțelege asta cel mai bine, așa că nu e de mirare că modelul Q8 este atât de reușit. Până la urmă, au avut suficient timp să îl pună la punct.

În timp ce Mercedes-Benz și BMW aveau în gamă modele SUV încă de la sfârșitul anilor ’90, Audi a lansat primul său SUV în 2005, sub forma lui Q7. Deși puțin întârziat, Q7 s-a bucurat de un succes considerabil, semn că publicul a considerat că a meritat așteptarea.

Apoi, în 2008, prima generație de BMW X6 a reinventat roata (sau mai bine zis, SUV-ul). Deoarece s-a dovedit că lumea chiar își dorește un SUV Coupe, atât Mercedes-Benz cât și Audi au decis să își încerce norocul, cu lansările modelelor GLE Coupe în 2015 și Q8 în 2018.

Iată că, din nou, Audi este ultimul producător din tripleta germană care să adopte un curent. Deși asta înseamnă mai puține unități vândute, noi nu ne-am îngrijora, pentru că faptul că nu s-au grăbit înseamnă și că au avut timp să învețe din greșelile altora și să perfecționeze pe cât posibil modelele înainte de lansare.

Tot ce trebuie să știi despre un Audi Q8, dacă vrei să îți cumperi unul, găsești aici.

De frumoasă, e frumoasă, dar e și practică.

Deși este mai mic decât Q7, pe care este bazat, Q8 rămâne o mașină mare, așa că nu îți face griji, există suficient spațiu. Oricum mașinile din ziua de azi au crescut în dimensiuni, unele fiind chiar mult mai mari decât ar putea avea cumpărătorii nevoie în viața de zi cu zi, însă asta este altă discuție.

Să nu uităm de facelift.

Știți jocul acela în care trebuie să găsiți diferențele dintre două imagini foarte similare? Se poate juca foarte bine cu două Audi Q8, unul din 2022, și unul din 2023, de când a apărut pe piață varianta facelift.

Lăsând gluma la o parte, diferențele există, chiar dacă nu sunt atât de evidente cu ochiul liber. Ce demonstrează asta? Că Audi nu s-a grăbit când a lansat Q8, așa că nu prea aveau ce să îmbunătățească.

Imagini:
Linkuri: Configurator Audi
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici