Mazda2 Hybrid – aceeași Mărie, cu altă pălărie

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă te uiți la Mazda2 Hybrid după o zi lungă la birou sau după două pahare de vin, e posibil să o confunzi cu o Toyota Yaris.

Adevărul este că această greșeală este de înțeles, deoarece Mazda2 Hybrid este produsul colaborării dintre Mazda și Toyota. Fenomenul se numește Badge Engineering și presupune folosirea a cât mai multe piese de la mașina originală, pentru a păstra costurile cât mai reduse.

Te-ai putea întreba de ce vedem din ce în ce mai des astfel de colaborări și mașini care se diferențiază doar prin embleme. Câteodată e vorba de reglementări privind normele de poluare, alteori producătorii vor să umple un gol în gama lor actuală, cert e că niște oameni îmbrăcați în costume au calculat că așa este cel mai avantajos. Până la urmă, nu ar trebui să ne intereseze, pentru că noi, cumpărătorii, suntem cei mai câștigați.

Nu doar că avem mai multe variante de unde putem alege, dar de cele mai multe ori prețurile mașinilor rezultate în urma procesului de badge engineering au un preț ceva mai mic decât cel al mașinilor pe care sunt bazate, așa cum se întâmplă și în cazul de față.

Dacă ești interesat de Mazda2 Hybrid și ai vrea să îți cumperi una, aruncă un ochi pe Ce Mașină. Am pregătit acolo tot ce trebuie să știi despre această mașină.

Surori gemene sau vitrege?

Deși Mazda2 Hybrid nu vine cu diferențe majore față de mașina pe care este bazată, Yaris Hybrid, cele două branduri au reputații diferite. În timp ce Toyota este renumită pentru fiabilitate și este preferată, în general, de oamenii mai chibzuiți, Mazda este văzută drept o alegere cu mai multă personalitate.

Eu cu cine votez?

Dacă faci abstracție de diferențele de preț dintre cele două mașini, alegerea se face strict pe baza preferințelor personale. Ce putem noi să te sfătuim este să testezi ambele variante și să vezi ce variantă îți place mai mult.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici